С тържествена церемония в Музея на европейската история в Брюкселв

...
С тържествена церемония в Музея на европейската история в Брюкселв
Коментари Харесай

Новата ЕК встъпи в длъжност 10 години след влизането в сила на Лисабонския договор

С тържествена гала в Музея на европейската история в Брюкселв неделя бе маркирано встъпването в служба нановата Европейска комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен. Освен нея участваха ръководителите на Европейския парламент Давид Сасоли, на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителката на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард.

С днешната гала, в действителност, се слага начало и на мандата на Мишел като ръководител на Европейския съвет.А на днешния ден се навършват 10 години от влизането в действие на Лисабонския контракт, с който ЕЦБ стана част от институциите на Европейски Съюз.

За първи път ръководителите на четирите институции на Европейски Съюз се събират дружно по подобен мотив, посочипредседателят на Екологичен потенциал Давид Сасоли. Той заяви, че на 11 декември Екологичен потенциал ще заседава изключително, с цел да чуе предложенията на Европейска комисия за ограничения за опазването на околната среда.

Шарл Мишел уточни, че многообразието в Европейски Съюз е част от неговата същина. Лисабонският контракт ясно дефинира многообразието като съставка от европейската ДНК, добави той.

Фон дер Лайен дефинира днешния ден на годишнина от контракта от Лисабон като най-подходящия за начало на работата на новата комисия - страж на договорите. Тя добави, че общата отговорност на ръководителите на институциите е да създадат по този начин, че Европейски Съюз да става все по-силен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР