С тържествена церемония бе открита новата академична 2023/2024 година в

...
С тържествена церемония бе открита новата академична 2023/2024 година в
Коментари Харесай

Откриха новата учебна година в МУ – Варна

С тържествена гала бе открита новата академична 2023/2024 година в Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна, оповестяват от висшето образователно заведение.

Началото бе сложено с водосвет за здраве и благополучие, който отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Ректорът на МУ – Варна проф. доктор Светослав Георгиев приветства първокурсниците с „ Добре пристигнали “. В словото си той пожела на новите студенти да вървят решително към задачите си, да бъдат търпеливи и непрекъснати и да реализират всичко, за което мечтаят. Проф. Георгиев благодари на преподавателите за всеотдайната им работа и висок професионализъм. „ Пожелавам на цялата академична общественост да продължим развиването на науката и образованието и да даваме на страната ни най-добре квалифицираните експерти, които да са поръчител за качествено опазване на здравето на международно равнище “, съобщи той.

Над 1500 първокурсници, от които над 350 задгранични студенти, прекрачиха прага на университета тази година. По традиция представители на първокурсниците с най-голям бал поставиха клетва за посвещение в медицината. За да бъдат алегорично приобщени към академичната общественост, новите студенти от специалностите „ Медицина “, „ Военен доктор “, „ Дентална медицина “, „ Фармация “, „ Военна здравна сестра “, „ Кинезитерапия “, „ Акушерка “ и „ Зъботехник “ бяха облечени в бели престилки от свои завършващи сътрудници – отличници.

По остарял български бит Ректорът на МУ-Варна проф. доктор Светослав Георгиев пожела на студентите „ да им върви по вода “ през новата академична година. Деканите на факултетите и шефът на Медицинския лицей посрещнаха първокурсниците с самун и сол и ги приветстваха с „ Добре пристигнали “.

Тържествено разкриване на новата академична година се организира и в трите филиала на Медицински университет – Варна в градовете Шумен, Сливен и Велико Търново.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР