С тържествен звън на камбаните и манастирското клепало от църквата

...
С тържествен звън на камбаните и манастирското клепало от църквата
Коментари Харесай

Стотици миряни се молят пред иконата на Божията майка в Бачковския манастир

С церемониален звън на камбаните и манастирското клепало от църквата " Св. Богородица " на Бачковския манастир бе изнесено копието на чудотворната икона на Божията майка.

Стотици богомолци от цялата страна и тази година я придружиха в обичайното литийно шествие до местността " Клувията ", където е открита иконата. Шествието е постоянно във втория ден на Великден.

Иконата на Божията майка носи излекуване на вярващите. Затова и в двора на манастира още от ранни зори се изви дълга опашка от миряни. Те търпеливо изчакваха своя ред, с цел да се поклонят, да възпламенят свещ и да се помолят на Божията майка.

Богомолците не престават да се стичат и в този миг. Едни търсят лекуване от болест, други желаят просто да измолят амнистия, трети благодарят за изцерение и случило им се знамение.

Иконата на Божията майка е открита в местността Клувията при започване на 17 век на втория ден на Великден. Тогава две овчарчета са видели мощна светлина в скалите над една пещера, а вътре са разкрили иконата. От мястото, където била открита бликал извор с лечебна вода, който носи името " Аязмото ".

Следобед по противоположния път иконата ще бъде върната в манастира.

Вярва се, че на втория ден от Великден силата на чудотворната икона е най-голяма.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР