С щедър хумор и радикална съпричастност Силвия Грибауди издига представите

...
С щедър хумор и радикална съпричастност Силвия Грибауди издига представите
Коментари Харесай

Звездата на италианската танцова сцена Силвия Грибауди идва на One Dance Week 2020

С великодушен комизъм и радикална съпричастност Силвия Грибауди издига визиите за човешките недостатъци в танцова форма на изкуство. Наситени с лекост, подигравка и независимост, творбите й срещат танц и спектакъл, с цел да опишат за неповторимата природа на тялото и хубостта на всеки един от нас.
Спектакълът " Грации ", който Грибауди ще показа на 20 септември 2020 в Дом на културата " Борис Христов " от 19:30 часа, основава емпатия от сцената и ни подтиква да се обичаме такива, каквито сме.
" Силвия е италианският оракул на свободното тяло. Не гимнастическото тяло, по този начин обвързвано с физическа мощ, а в действителност свободното от стандарти тяло, които толкоз доста култури са му наложили. " - Quantescene! Cose di Teatro
" Силвия Грибауди е изгряващата звезда на италианската хореография. Тя допира сърцата с въображение, подигравка и лекост. Зрителите напущат залата с усмивки по лицата. " - Анна Кремонини, шеф на Torino Danza

GRACES by Silvia Gribaudi from silvia gribaudi on Vimeo.
" Грации " и стандартите за хубостта
Силвия Грибауди е един от дребното актьори, които се осмеляват да бъдат смешни, груби и съпричастни по едно и също време. В " Грации " тя преглежда условностите към облика на тялото и половите функции в комично театрално осъществяване.
Грибауди черпи ентусиазъм от древногръцките Харити (или Трите грации), дъщери на Зевс, които въплъщават наслада, сексапил и хубост, и по-специално от некласическата статуя на Антонио Канова, направена сред 1812 и 1817 година Представящи дъщерите на Зевс - Ефросина, Аглая и Талия, трима танцьори (заедно със Силвия) ще търсят нови смисли на думата " хубост ". С танц и думи, само че най-много с топлота и лекост, спектакълът ще разкрие какво се крие в сърцевината на човешкото.
Хореографът среща вековната алегорична фигура на хубостта и настоящите стандарти и граници, наложени от актуалното общество. Традиционният сценичен формат рамкира спектакъла, само че скоро публиката схваща, че и това е инструмент, който Грибауди употребява с подигравка. На сцената четирима танцьори ще се заиграят с действителността и фантастиката и ще слагат под въпрос каноните на хубостта.

Хореографът
За Силвия Грибауди танцът е метод на битие, a в своя хореографски почерк вплита ексцентричен комизъм и освобождаваща сила. Родена в Торино, тя се занимава с изпълнителско изкуство и води обществени работилници, ориентирани към човешкото разнообразие и уникалността на всеки субект. Преди да навлезе в света на актуалния танц, Грибауди се занимава с типичен балет и е част от компанията на Театро Ла Фениче във Венеция. След като тялото й се трансформира и не дава отговор на строгите условия на класическия балет, тя намира ентусиазъм в актуалния танц и хубостта на характерността.
През 2009 година основава спектакъла " A corpo Libero ", с който печели премията на публиката и журито на Giovane danza d`autore и който е селектиран от Aerowaves Dance Atross Europe, Венецианското биенале, Дъблинския танцов фестивал, Edinburgh Fringe Festival, Dance Victoria Canada, Do Disturb Festival в Париж и доста други.

Билети за спектакъла " Грации " на Силвия Грибауди на 20 септември 2020 в Дом на културата " Борис Христов " ще намерите на касите на EasyPay в цялата страна и онлайн от мрежата на.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР