С шествие-поклонение до каменната кариера, където е бил концентрационния лагер

...
С шествие-поклонение до каменната кариера, където е бил концентрационния лагер
Коментари Харесай

Шествие-поклонение край Ловеч почита жертвите на комунистическия терор

С шествие-поклонение до каменната кариера, където е бил концентрационния лагер „ Слънчев бряг “ край Ловеч, и панихида ще бъде почетена паметта на жертвите на комунистическия гнет.

Лагерът на гибелта „ Слънчев бряг “ е съществувал от 1959 до 1962 година Той е основан след закриването на този в Белене.

На каменната кариера край Ловеч без съд и присъда са избити десетки съперници на комунистическия режим, а други умират от непостижим труд, ограничения и изтезания.

Традиционното шествие – поклонение ще тръгне в 10.30 ч. от централната част на Ловеч, а от 12.00 ч. на мястото на лагера ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите.

Поклонението се провежда от Съюз на демократичните сили. Председателят на ловешката организация на партията Георги Митев уточни:

„ Това е една от най-трагичните страници от българската история и ние би трябвало да я помним, да не я забравяме и да си вадим поуките от нея. Още повече в подтекста на протичащото се сега в света, съветската експанзия. Просто би трябвало да се знае, че жертвите на какъвто и да е режим би трябвало да бъдат почитани, би трябвало да бъдат помнени “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР