С ресорния министър явно не сме в една лодка, заяви

...
С ресорния министър явно не сме в една лодка, заяви
Коментари Харесай

Туристическият бранш: Програмата е несъстоятелна


С отрасловия министър очевидно не сме в една лодка, съобщи Мартин Захариев

„ С министъра на туризма няма да плуваме в една лодка. Определяме държавната политика и положението на ръководството като отчайващо. Този последователен проблем не е от това държавно управление, той е завещан от коронавирус рецесията, войната и всички наши вътрешни проблеми “, това съобщи пред БТВ Матрин Захариев от Националния ръб по туризъм, представен от financialtribune.bg.

„ От 1 месец се молим на министъра на туризма да направи една среща с АПИ, поради това че всички поправки на Тракия и Хемус се случват петък, събота и неделя. Правят се тапи. Помолихме да спрат тировете, само че организация не успяхме да получим от Министерството на туризма “, това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Мартин Захариев беше безапелационен, че програмата за туризъм е несъстоятелна.

„ Вчера се появи програмата на държавното управление. Ние отправихме писмо в 13 страници, адресирано до премира и министъра на финансите. Не получихме никакъв отговор. Програмата за туризма е написана на коляно, извънредно несъстоятелна “, съобщи той.

„ Нас ни подразни изявлението на министъра на туризма да спрем да се изявяваме по медиите, тъй като тя нямало да може да отбрани ДДС-мярката. Това е неприемливо “, безапелационен беше Алибегов.

Той изясни, че в последния месец има офанзива против бизнеса.   

„ Говори се 10 дни за стекове, топка сладолед на морето, която била скъпа. Говори се единствено какъв брой е скъпо на нашето Черноморие. Този министър на туризма не направи нищо. Не мога да схвана това с касовите бележки, това няма никакъв смисъл. Не води до никаква събираемост. Нека не ни дават образци от Гърция, ние бяхме първи – и с бележките, касовите апарати “, уточни ръководителят на БАЗ.

Захариев добави, че Зарица Динкова не е началник на КЗП, а дава отговор за държавните политики за бранш Туризъм.

„ Не би трябвало да принизяваме туризма до цената на сянката и пържолата. Ние желаеме да приказваме по какъв начин се прави държавна политика. Рибата се вмирисва от главата. Ние предлагаме политики и промени, дали сме ги на министър председател, на отрасловата комисия по туризъм, на министъра на финансите. Оставката ѝ би трябвало да я изиска акад. Денков, тъй като той даде обещание готови хора “, безапелационен беше той. 

Захариев прикани министър председателят да премисли политиката на кабинета в този бранш и да поеме отговорност в пика на сезона.

„ Два месеца тия министри чакат каква стратегия ще има. Хайде, през вчерашния ден се схванаха, пуснаха я. Надяваме се да одобряват и бюджет за няколко месеца, а март 2024 ще има ротация, тъй като Мария Габриел като пристигна евентуално ще смени целия кабинет. С този министър ние няма да плуваме в една лодка “, изрично съобщи той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР