С решение, обявено в Държавен вестник, на 15 август влизат

...
С решение, обявено в Държавен вестник, на 15 август влизат
Коментари Харесай

Влизат в сила новите турски мита върху американски стоки

С решение, оповестено в Държавен вестник, на 15 август влизат в действие новите турски мита върху вноса на редица американски артикули като ориз, тютюневи произведения, транспортни средства, въглища, алкохол и козметика. Това оповестява вестник Hurriyet, представен от " Фокус ".

От оповестеното решение на ръководещите в Анкара, според от продукта нарастването на цените за импорт от Съединени американски щати се усилва до 120%. Турският вицепрезидент Фуат Октай разясни в известие в обществената мрежа Twitter, че митата са избрани на „ правилото на взаимност в отговор на наложените от Съединени американски щати стопански наказания “.

Анкара упрекна Вашингтон във водене на „ икономическа война “ като част от скрит план за нанасяне на вреди на турската страна.

Съединени американски щати постановиха финансови наказания на двама турски министри и удвои цените за стомана и алуминий за импорт от Турция поради отхвърли на Анкара да освободи арестувания в страната по съмнение за тероризъм американски свещеник Андрю Брънсън.

Решението за налагане на нови цени бе оповестено един ден, откакто президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция ще бойкотира американски електронни артикули, въпреки да не разясни по какъв начин тъкмо ще наложи този „ протест “. Той предложи на турците да купуват локални или корейски телефони, вместо известния iPhone.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР