С решение на съд в ЛюксембургНа гиганта в онлайн-търговията „Амазон”

...
С решение на съд в ЛюксембургНа гиганта в онлайн-търговията „Амазон”
Коментари Харесай

„Амазон“ отнесе 746 млн. евро глоба за защита личните данни

С решение на съд в Люксембург

На колоса в онлайн-търговията „ Амазон” бе наложена санкция от 746 млн. $ от съд в Люксембург за неспазване на европейските регламенти за отбрана на персоналните данни на потребителите на платформата, съобщи Агенция Франс Прес. Люксембургската комисия за отбрана на персоналните данни упорства, че „ обработването на данни от страна на „ Амазон” не почита регламентацията на Европейски Съюз за отбрана на персоналните данни”, се споделя в публично официално съобщение на американската компания, оповестено в петък.

Компанията упорства, че обвиняванията страна на правосъдните управляващи в Люксембург е „ безпочвено” и предизвестява, че ще се пази яростно против тези обвинявания. „ Никога не е имало приключване на данни и информацията за който и да е клиент, в никакъв случай не е изтичала към трети страни”, упорстват от „ Амазон”.

Компанията към този момент бе наказана по сходни обвинявания от френския регулатор през 2020 година на санкция в размер на 35 млн. евро за неспазване на регулациите за така наречен „ бисквитки” на комерсиалните уеб сайтове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР