С решение на депутатите в петък днес министър-председателят в оставка

...
С решение на депутатите в петък днес министър-председателят в оставка
Коментари Харесай

Депутатите очакват Борисов в парламента, но ще отиде ли той

С решение на депутатите в петък през днешния ден министър-председателят в оставка Бойко Борисов е длъжен да се яви за чуване в Народното събрание за Националния проект за възобновяване и резистентност.

Днешният дневен ред планува само чуване на премиера в оставка Бойко Борисов и.

Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри вън “, която внесе решението, с което депутатите задължиха премиера да пристигна в Народното събрание, съобщи, че Борисов не може да се подиграва с този състав на Народното събрание, по този начин както го е правил с предходния.

„ Една от стъпките за връщане на достолепието на Народното събрание ще бъде довеждането на премиера Борисов тук пред народните представители “.

Борисов обаче не схваща за какво би трябвало да отиде в Народното събрание, откакто са дали своят вот оставката му и той към този момент е елементарен жител. Той подсети, че План за възобновяване има и той е в Народното събрание. Депутатите могат да го одобряват или отхвърлят, само че би трябвало да спрат да спекулират, че План няма, настоя министър председателят в оставка.

„ Ето го Плана. Но те ме викат не за Плана, те желаят да вършат от Народното събрание Народен съд “, сподели той.

Борисов все още е в болница и се чака да бъде изписан през днешния ден. От думите му излиза наяве, че евентуално няма да се яви пред депутатите.

„ Просто от истерични дами, от такива злобни дами, а те всичките се събраха там - и Таня, и Капон, и Мая, и Корнелия… Ако нещо щеше да способства - да отида, само че те желаят да викат и да създадат патаклама в Народното събрание “.

Тази седмица в пленарна зала за първо гласоподаване влизат и предложенията за промени в Изборния кодекс, направени от ГЕРБ за мажоритарния избор. Тези на „ Демократична България за отдалечено електронно гласоподаване и на „ Изправи се! Мутри вън! За въвеждане на 32-ри изборен регион отвън страната.

Според програмата на Народното събрание новите изборни правила ще бъдат прегледани в петък. Тогава ще се преглеждат и измененията в закона за политическите партии, препоръчани от „ ИТН “ – партийната дотация да бъде понижена от 8 лв. на 1 лев за получен автентичен глас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР