С разрешение от здравния министър 50% от капацитета на Националния

...
С разрешение от здравния министър 50% от капацитета на Националния
Коментари Харесай

Пускат 20 000 футболни фенове на стадиона за финала на Купата на България

С позволение от здравния министър 50% от потенциала на Националния стадион " Васил Левски " ще бъде отворен за почитатели на финала за Купата на България в сряда. Така на мача сред ЦСКА и " Арда " ще бъдат позволени към 20 000 последователи на двата отбора. Това стана ясно във вторник след среща на служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров с представители на ЦСКА.

Преди три дни футболният клуб ЦСКА прикани здравните управляващи да позволен по-голям брой аудитория от позволеното за финала за Купата на България. Според настоящите противоепидемични ограничавания на стадиона можеха да участват 4000 фенове, разпределени по 1000 на бранш и по равно сред двата отбора. Така щяха да бъдат позволени 2000 последователи на ЦСКА, което провокира неодобрение измежду почитателите.

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев разяснява, че 4000 ентусиасти е доста дребна численост на фона на потенциала на Националния стадион от малко над 40 000 души.

В последна сметка настояването на клуба беше почетено от новия здравен министър.

" Удовлетворени сме, благодаря на служебния министър на опазването на здравето за този жест. Надявам се, че няма да разочароваме това доверие. Радвам се за хората, които ще посетят тази среща, има доста сериозен интерес от страна на нашите почитатели ", съобщи изпълнителният шеф на клуба Пламен Марков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР