С разхлабването на мерките се създаде едно фалшиво усещане, че

...
С разхлабването на мерките се създаде едно фалшиво усещане, че
Коментари Харесай

Д-р Ива Христова: Очаква ни втора вълна на COVID-19

С разхлабването на ограниченията се сътвори едно подправено чувство, че всичко е ликвидирано, а болестта си я има. Добре е, че не е пламнала цялата страна, а са единични клъстъри. Заради насъбрания опит - доста бързо намираме контактните лица. Това съобщи в ефира на Нова телевизия доктор Ива Христова, зам.-директора на Центъра по заразни и паразитни заболявания.
На въпрос дали есента ни чака втора вълна, тя съобщи, че е прекомерно евентуално да има втора вълна. " През есента и зимата се основават удобни условия и дружно с грипа и другите респираторни болести - ще има втора вълна. Основно се заразяваш през носа и очите ", съобщи още доктор Христова.

По думите ѝ хората се заразяват относително елементарно и това не се е трансформирало от началото на инфекцията. Това е нов вирус и елементарно ни нападна.

„ Основното е – когато има служащи, които не се усещат добре, да си останат у дома, да потърсят персоналния доктор, да се карантинират. Хората и другите към тях евентуално са били близки. Така от единични случаи се е стигнало до това огнище”, счита Христова.

„ Случаите нарастват, само че е добре, че те са на огнища. Нямаме необятно разпространяване, което е значимо. Ако го имахме, цялата страна щеше да " пламне ". Случаите са на клъстери, което демонстрира, че там където не се съблюдават ограниченията, този вирус води до усложнена обстановка”, съобщи зам.-шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР