С Ралица Агайн не съм се чувал, не съм се

...
С Ралица Агайн не съм се чувал, не съм се
Коментари Харесай

Борисов: Имаме съществен проблем в застраховането

С Ралица Агайн не съм се чувал, не съм се виждал от години. Нашето място не е тук, на този спор. КФН се избира и се регистрира пред Народното събрание. Идваме от почитание. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов от парламентарната естрада по време на дебатите по банкрута на "Олимпик ".

Борисов акцентира, че "имаме значителен проблем в застраховането " поради обезпечаване в Гърция на коли с български регистрационни табели. По думите му имало хора с по 300-400 коли, които записали с български табели в Румъния, Италия, Германия.

"В случая не можем държавното управление не може да понесе политическа отговорност. Оставката на Агайн няма да ни реши проблемите, само че й благодаря за моралния акт ", уточни министър-председателят.

Борисов прикани да се образува работна група, която да работи за обезщетяването на ужилените от "Олимпик ". "Нека специалистите работят пет-шест дни, с цел да изготвим скица, в случай че би трябвало ще се съберем в събота, в неделя. Но през днешния ден такова решение не може да бъде взето ", акцентира водачът на ГЕРБ.

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти " Волен Сидеров уточни, че е склонен да се сътвори експертна група, която да изготви съответните законодателни промени. "В момента законът не ни разрешава да помогнем на потребителите, дано го променим, давам обещание, че до края на депутатската почивка ще оказвам помощ ", обърна се Сидеров към депутатите от Българска социалистическа партия.

"Има голямо разминаване сред това, което чухме в отчета на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн и това, което приказват разнообразни представители на държавното управление. Това е неприемливо ", съобщи ръководителят на #БСП Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

"Премиерът съобщи обществено, че който се е подлъгал да заплаща по-евтини застраховки, си е поел риска. Би трябвало хората да чакат, че щом е по-евтино, има проблем. А зам.-председателят на КФН споделя, че цената не е била дъмпингова. Кое е правилно? ", попита Нинова.

Тя напомни и изказванието на премиера, че в случай че страната се намеси, ще бъде за сметка на данъкоплатците. "Сега се твърди, че в случай че страната се намеси, ще бъде за сметка на гаранционните фондове – нашия и кипърския, където вноските са правени от застрахователите, а не от данъкоплатците. Отново има разминаван ", акцентира Нинова.

"Правителството и до ден сегашен твърди, че страната не може да се намеси, с изключение на да оказва помощ със препоръки и юристи в Кипър. Агайн твърди и ние поддържаме, че има метод българският гаранционен фонд да се намеси и по-късно да предяви своите искания към кипърския, освен на база българското законодателство, а и на база подписания контракт сред двете страни ", сподели още ръководителят на левицата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР