С промяна в Устройствения правилник на Агенцията по геодезия, картография

...
С промяна в Устройствения правилник на Агенцията по геодезия, картография
Коментари Харесай

МРРБ с важна инфоирмаця за Службите по геодезия, картография и кадастър


С смяна в Устройствения устав на Агенцията по геодезия, картография и кадастър 7 щатни бройки от общата и профилираните дирекции на централната администрация се трансферират към териториалните й звена - службите по геодезия, картография и кадастър, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството.

С увеличение на личния състав на службите по геодезия, картография и кадастър ще се понижи натовареността на чиновниците. Това ще докара до по-високи успеваемост и качество при осъществяване на активността, а това ще увеличи и удовлетвореността на потребителите на кадастрални услуги, разясняват от ведомството.

В средата на октомври предходна година чиновниците на Агенцията стачкуваха с искане за растеж на възнагражденията им с най-малко 20 %. В началото на ноември държавното управление утвърди вътрешнокомпенсирани промени на одобрените разноски по политики и стратегии в бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2022 година С постановлението се планува понижаване на одобрените разноски по стратегия " Ефективна администрация и съгласуваност " с 1 200 000 лева

Увеличават се одобрените разноски по две политики. С 1 000 000 лева се усилват разноските по бюджетна стратегия " Стратегическо обмисляне на районното и пространственото развиване, децентрализация и териториално съдействие ". С 200 000 лева се усилват средствата по политиката за възстановяване на капиталовия развой, поддържане, рационализация и създаване на техническата инфраструктура, бюджетна стратегия " Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация ". С измененията в бюджета на Министерство на регионалното развитие ще се компенсира дефицитът на средства по обособените политики и стратегии, в това число за хонорари на чиновниците на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и осигурителни вноски към тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР