Спън аероЕйч Ти (Xpeng AeroHT), подразделение на китайския производител на

...
Спън аероЕйч Ти (Xpeng AeroHT), подразделение на китайския производител на
Коментари Харесай

Китайски производител на електромобили планира да достави първата си летяща кола през 2026 г.

" Спън аероЕйч Ти " (Xpeng AeroHT), поделение на китайския производител на електрически автомобили " Спън " (Xpeng), възнамерява да достави първата си летяща кола през 2026 година, съобщи Си Ен Би Си.

Миналата година " Спън аероЕйч Ти " показа " Ланд еъркрафт кериър " (Land Aircraft Carrier) - огромен камион, който транспортира летящ пътнически дрон с места за двама пасажери. Летящата кола се отделя от камиона и хората могат да се качат в нея и да отлетят.

Предварителни поръчки за транспортното средство ще стартират да се одобряват тази година, сподели Брайън Гу, съпрезидент на " Спън ". Компанията се надява да достави на клиентите първите летящи коли през 2026 година, добави той.

През настоящата година летящата кола минава през сертификационен развой пред китайските авиационни регулатори. 

От пасажерите няма да се изисква специфичен лиценз, с цел да летят с транспортното средство в началото, до момента в който то се употребява за спорт и отдих надалеч от урбанизираните зони. 

" Спън " се надява да разшири активността си и в други области на електрическата подвижност, уточни основният й изпълнителен шеф Хъ Сяопън. 

Компанията разкритикува новите мита, които Съединени американски щати постановиха на китайските електрически автомобили като възпрепятстващи постигането на въглеродна индиферентност и прехода към зелена енергетика, съобщи Ройтерс. 

Гу изрази вяра Съединени американски щати да станат по-отворени, позволявайки на международни артикули да влизат и да се конкурират на американския пазар.     

" Спън " към този момент продава електрически автомобили в Нидерландия, Норвегия и Германия и има проекти да влезе и на други европейски пазари, в това число Италия и Англия. По-рано тази седмица компанията съобщи, че влиза на френския пазар макар предстоящите мита. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР