С промените в закона правата на българския потребител са значително

...
С промените в закона правата на българския потребител са значително
Коментари Харесай

Емил Георгиев: Забранихме двойните стандарти при продажбата на стоки

С измененията в закона правата на българския консуматор са доста по-защитени
Три основни момента в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана на потребителите, които доста ще подобрят потребителската отбрана на българските консуматори, открои националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Емил Георгиев от парламентарната естрада. Законопроектът по-късно бе признат на второ четене в пленарна зала.

„ Забраната на двойните стандарти при продажбата на артикули е идея, на която персонално аз съм се посветил от доста години и направих всичко допустимо да се одобри в българското законодателство. С новите текстове към този момент се планува, че такава двойна активност от страна на производители, дистрибутори и търговци ще бъдат квалифицирани като нелоялна комерсиална процедура и ще бъдат глобени “, сподели Георгиев.

Вторият значим миг е предугаждане на по-строги наказания за нарушение на потребителското законодателство. Депутатът от левицата уточни, че обединяването на напъните на контролните органи от другите европейски страни при осъществяване на следствия и откриване на нарушавания несъмнено ще увеличи и успеваемостта от работата на българските институции и в частност на КЗП, която е стожер за отбрана ползите на всички български консуматори.

На трето място законопроектът усъвършенства правната уредба на електронната търговия и цифровия пазар като цяло. „ Този закон е доста значим за българските консуматори. Българският консуматор, за жалост, е най-беден в Европейския съюз и най-малко до момента не беше предпазен в нужната степен от българското законодателство. С смяна на този закон към този момент има доста по-голяма гаранция той да бъде предпазен “, съобщи Емил Георгиев в умозаключение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР