С продължаващата вече няколко години мигрантска криза в Европа отношението

...
С продължаващата вече няколко години мигрантска криза в Европа отношението
Коментари Харесай

Расистките настроения в България - едни от най-силните в Европа

С продължаващата към този момент няколко години мигрантска рецесия в Европа отношението на жителите на Европейски Съюз към другите етнически групи търпи промени. Доколко обаче биха се чувствали удобно синът им или щерка им да има сантиментална връзка с човек с друг генезис и вяра?

На този въпрос дава отговор проучване не Европейската комисия от 2015 година, написа Bored Panda, представено от Actualno.com. Наскоро пък - през август 2017 година - консуматор на платформата Reddit с прякор Bezzleford решил да направи карти по данните от изследването. Така цветово е отличено кои са най-расистки настроените страни в Европейски Съюз. И резултатът не е изключително добър за България.

На въпроса "Ще се чувствате ли удобно, в случай че едно от децата ви има връзка с негър човек? " единствено сред 20 и 29% от българите дават отговор с "Да ". Нашата страна е измежду дребното на континента, оцветени в алено по индикатора. В този цвят са още Чехия, Словакия, както и Румъния и Прибалтийските страни.

Малко повече (между 30 и 39%) са българите, които не биха имали нищо срещу половинката на детето им да е от азиатски генезис. Когато обаче става въпрос за мюсюлмани, се връщаме в блестящо алената зона - една пета от хората у нас не биха одобрили връзка на детето им с човек, изповядващ тази вяра.

Явно единствените, против които нямаме нищо срещу, са евреите. Над половината българи биха се чувствали удобно, в случай че в фамилията им като шурей или снаха влезе евреин/еврейка.

Повечето страни от Западна и Централна Европа са оцветени в зелено, като съгласно изследването там има по-голяма приемливост към другите етнически и религиозни групи. Между 90 и 100% от шведите да вземем за пример нямат срещу връзка на детето им с азиатец.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР