С продължаването на войната в Украйна икономическата и политическата ситуация

...
С продължаването на войната в Украйна икономическата и политическата ситуация
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия няма по-добър партньор от ЕС

С продължаването на войната в Украйна икономическата и политическата обстановка в Европа става все по-сложна, съобщи през днешния ден президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. в послание към нацията, като уточни, че Сърбия поставя старания на всекидневно равнище посредством диалози с сътрудниците от района и Европа да откри всички вероятни решения за идните сериозни есен и зима, заяви Танюг. 

Президентът на Сърбия съобщи, че най-големите опасности, пред които е изправена Сърбия в идния интервал, са равнището на доставяне с електрическа сила, газ и нефт. В обръщението си към обществеността Вучич сподели, че това са проблеми, които произлизат от рецесията, която е обхванала света, и най-вече се отразяват на земеделието и енергетиката.

Сърбия е осигурила 62 % от потребностите си от природен газ с помощта на съглашението с " Газпром ", сподели Вучич.

" Сърбия няма по-добър сътрудник от Европейски Съюз, нито има различен политически път ", съобщи в речта си Вучич. Той сподели, че в страната има " огромна нервност срещу Европейски Съюз ", само че Сърбия остава на европейския път и няма по-голям сътрудник от Европейски Съюз.

В обръщението си Вучич даде обещание, че общото повишение на пенсиите в страната от 1 януари идната година ще бъде 19,1 % и сподели, че чака доста увеличение на минималната заплата, което ще бъде съпроводено с двуцифрен растеж на заплатите в публичния бранш. 

В края на обръщението си сръбският президент даде обещание нова поддръжка за към 200 000 жители под формата на ваучери на стойност 15 000 динара /130 евро/ да прекарат отпуската си в Сърбия. Вучич прикани жителите да си вземат ваучери и да посетят езера, планини и минерални бани в страната. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР