С пробег от 300 км1, новото Renault Kangoo Van E-TECH

...
С пробег от 300 км1, новото Renault Kangoo Van E-TECH
Коментари Харесай

RENAULT ОБНОВЯВА СВОЯТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЛЕКОТОВАРНА ГАМА С НОВИТЕ KANGOO VAN E-TECH И MASTER E-TECH

С пробег от 300 км1, новото Renault Kangoo Van E-TECH е повече от всеки път ван, който дава отговор на ежедневните потребности на професионалните клиенти.
Новият Master E-TECH Electric е още по-гъвкав от преди с 15 версии и пробег от 200 км1.
Тези два модела бележат началото на нова гама от напълно електрически лекотоварни коли без компромис.
36 години след представянето на първия напълно електрически първообраз на Master и 10 години след лансирането на напълно електрическото Kangoo Z.E, с повече от 70 000 продадени бройки, Renault е одобрен международен пионер и европейски водач в електрическите коли.

Renault обновява напълно електрическата си лекотоварна гама, започвайки с новото Kangoo Van E-TECH Electric и новия Master E-TECH Electric за още повече еластичност и независимост без компромис.

ВСИЧКИ ПРЕДИМСТВА И ИНОВАЦИИ НА KANGOO VAN В ИЗПЪЛНО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ

Новото Kangoo Van E-TECH Electric черпи от наследството на своя предходник с мотор с вътрешно горене, притежател на премията „ Международен ван на годината 2022 “.

Поставяйки батерията под панела на пода, товарният потенциал на вана остава неизменен с до 3,9 м3 размер за предпазване във версия L1 (4,9 м3 за L22), 600 кг потребен товар (800 кг за L22 ) и 500 кг теглещ потенциал.

Други наследени функционалности включват гениалния и неповторим „ Open Sesame by Renault “ с най-големия непряк отвор на пазара от 1,45 м, новаторския интериорен багажник „ Easy Inside Rack “, трите предни седалки със сгъваема централна облегалка за основаване на мобилен офис и близо 60 литра отделения за предпазване в кабината, в това число чекмеджето „ Renault Easy Life “.

Преди малко повече от 10 години Kangoo печели първата си купа „ Международен ван на годината “ с първата напълно електрическа версия. Това последно десетилетие на експертиза и интензивна приложимост от професионални клиенти разрешават на Renault да задържи позицията си на водач в електрическите лекотоварни коли и по този метод през днешния ден да предложи ново електрическо Kangoo с най-хубавия пробег на пазара.

Благодарение на новата си 45 кВч литиево-йонна батерия, формирана от 8 самостоятелни и елементарно ремонтируеми модула, новото Kangoo Van E-TECH Electric може да се похвали с пробег до 300 км по цикъл WLTP. Тази автономност дава на водачите успокоение за цялостен работен ден и ненадмината цена за владеене и ръководство.

Предлагана с 22 кВ зарядно устройство, батерията има система за течно изстудяване и електрическо противодействие, което разрешава потребление в вярната температурна зона и по този метод резервира автономията и понижава времето за зареждане.

Батериите са с гаранция от 8 години или 160 000 км. През този период те се заменят гратис, в случай че потенциалът им се утежни до под 70% от номиналната стойност (SoH).

Новото Kangoo Van E-TECH Electric е оборудвано с 90 кВ електромотор с 245 Нм мигновен въртящ миг за гладко шофиране при всевъзможни условия. Еко режимът, който лимитира мощността на автомобила и оптималната скорост, оказва помощ за усъвършенстване на общия пробег и се употребява най-добре при транспорт на лек товар.

Водачът може да избира сред три режима на регенеративно прекъсване:

Sailing (B1): стеснен регенеративен режим, подобаващ за шофиране по автомагистрали и бързи ленти
Drive (B2): регенеративен режим по дифолт за универсална приложимост, който дава чувство за мотор с вътрешно горене при лишаване на педала на газта
Brake (B3): оптимален регенеративен режим за потребление в тапи и по планински пътища.
Конвенционалното хидравлично прекъсване на новото Kangoo Van E-TECH Electric се подкрепя от ARB система (Адаптивна регенеративна спирачна система), която усилва оптимално количеството възобновена сила, без значение от определения спирачен режим.

Разнообразието от комбинации на режими на шофиране и прекъсване дава опция на водачите да избират сред шест разнообразни стила на шофиране за най-благоприятен комфорт и пробег съгласно характерното им потребление на автомобила и изискванията на придвижване.

Информацията, отнасяща се до определения режим на шофиране, ръководството на сила и системите за сигурност, се пресъздава на изцяло персонализируем, опционален, 10-инчов, пъстър инструментален панел.

За да подсигурява най-хубав пробег през всички сезони, новото Kangoo Van E-Tech Electric разполага с климатик с термопомпа. Това разрешава отопление през зимата и изстудяване през лятото, като работи на правилото на реверсивната климатизация. Отоплението доставя купето с възобновените извън калории, до момента в който климатикът извлича калориите от купето, с цел да ги изхвърля отвън автомобила.

Термопомпата обезпечава оптимална работа, когато температурата е сред -15 и +15°C. Освен че обезпечава първокачествен термичен комфорт, тя резервира пробега. Тази функционалност разрешава в допълнение икономисване на до 85 км пробег по цикъл WLTP!

И най-после, новото Kangoo Van E-TECH Electric разполага с отопляеми предно стъкло2, предни седалки и волан2 като в допълнение съоръжение. Тези функционалности обезпечават още по-висок топлинен комфорт, като в същото време оказват малко въздействие върху батерията.

Новото Kangoo Van E-TECH Electric предлага избор от три вида зарядни устройства:

Като общоприетоо съоръжение се оферират два вида устройства:
Трифазно зарядно устройство с мощ 11 кВ, уместно за всички видове домашни контакти
Трифазно зарядно устройство с мощ 22 кВ за бързо зареждане на публични зарядни станции.
Като в допълнение съоръжение към зарядното устройство с мощ 22 кВ се предлага бързо зарядно устройство с мощ 80 кВ DC (постоянен ток) за възобновяване на 170 км автономност (WLTP цикъл) за 30 минути
Батерията на новото Kangoo Van E-TECH Electric се зарежда от 15% до 80% за 2 часа 40 часа от 11 кВ Wallbox и по-малко от 6 часа при 7,4 кВ Wallbox.

И най-после, с помощта на приложението за смарт телефон MyRenault или мултимедийната система Renault Easy Link, новото Kangoo Van E-TECH Electric разполага със характерен набор от свързани услуги, като:

планиране на зареждането на батерията с отдалечено наблюдаване на положението на зареждане
предварително затопляне/охлаждане на купето
откриване на точки за зареждане по маршрута
изчисляване на налични дестинации с оставащия заряд на батерията

МОБЕЖ, ЦЕНТЪР ЗА ПРЕВЪЗХОДСТВО В СЪРЦЕТО НА ELECTRICITY

От 2011 година фабриката на Renault в Мобеж, Франция, създава коли Kangoo за клиенти от целия свят.

Заедно със оборудванията в Дуе и Руиц, фабриката е сърцето на новия хъб ElectriCity, най-големият и най-конкурентоспособен център за произвеждане на електрически автомобили в Европа, посредством който Renault възнамерява да създава 400 000 електрически автомобили годишно до 2025 година

В устрема си да индустриализира производството на версиите за частни и професионални клиенти на новото Kangoo, както и на моделите от партньорските марки Mercedes и Nissan, и да се подсигурява допустимо най-високо качество на производството.

Renault влага 450 милиона евро във фабриката и конфигурира нов завод за сглобяване на акумулатори.

Електрическият мотор и зарядните устройства за новото Kangoo Van E-TECH Electric се създават във фабриката на Renault в Клеон, Нормандия.

ПРОСТРАНСТВОТО И ЕФЕКТИВНОСТТА НА MASTER В ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МОДЕЛ С ПОДОБРЕН ПРОБЕГ

Големият електрически бус на Renault, Master Van E-TECH Electric, получава нова 52 кВч батерия, като по този метод усилва пробега си до 200 км по цикъл WLTP.

Както при новото Kangoo Van E-TECH Electric, стандартното хидравлично прекъсване се подкрепя от ARB система (Адаптивна регенеративна спирачна система), която усилва оптимално количеството възобновена сила, без значение от определения спирачен режим.

Режимът Eco на буса – ограничителен оптималните мощ и скорост – в комбиниране с гуми с ниско противодействие обезпечават оптимален пробег и оптимален комфорт при шофиране.

Има два типа решения за зареждане на батерията:

Еднофазно 7,4 кВ AC зарядно устройство, уместно за всички типове домашни контакти.
22 кВ DC зарядно устройство за бързо зареждане на публични зарядни станции, което разрешава възобновяване на 50 км пробег (по WLTP цикъл) за 45 минути.
Батерията на новия Master Van E-TECH Electric се зарежда до 80% за 5 часа на 7,4 кВ Wallbox и за 10 часа на домакински контакт с мощ 3,7 кВ.

Новият Master E-TECH Electric разполага с енергийно ефикасен електрически мотор с мощ 57 кВ (еквивалентна на 76 к.с.). Моделът е съвършен за шофиране по градски и крайградски пътища с огромна еластичност.

Новият Master Van E-TECH Electric ще се предлага в 15 версии (вместо истинските шест), с избор от три дължини и три височини, налични във версии 3,1 т, 3,5 т и 3,8 т2. Четирите версии на буса оферират товарен размер от 8 до 15 м3. Двете версии с еднакъв под се оферират във версии L2 и L3 и са идеална основа за трансформации, достигащи товарен размер до 20 м3.

Напълно електрическата версия може да се похвали със същото товарно пространство като своя аналог с мотор с вътрешно горене с един от най-големите товарни размери в своята категория.

Новият Master Van E-TECH Electric наследява всички новаторски функционалности на кокпита на модела с мотор с вътрешно горене:

Рафтът Easy Life, ситуиран над жабката, се отваря елементарно и обезпечава:
o Допълнително работно пространство
o Зона за обедна отмора, оборудвана с огромен централен държач за чаши
Голямо чекмедже „ Easy Life “ с размер 10,5 л
Индукционно зарядно за смарт телефон
Докинг станция за таблет в централната част на арматурното табло
Информационно-развлекателна система R-link Evolution
Оборудван с предизвестие при овакантяване на лентата, датчици и камера за паркиране на заден ход, новият Master Van E-TECH Electric разполага с най-новите системи за сигурност:

Предни паркинг сензори2
Задни паркинг сензори2
Камера за паркиране на заден ход
Асистент за задно виждане с визуализация в горната част на предното стъкло, осигуряващ най-благоприятен аспект откъм гърба в междинен и дълъг обсег
Асистент при непряк вятър (стандартно оборудване), който се задейства над 70 км/ч и поправя до 50% от страничното отклоняване на автомобила при рискови условия на шофиране
Автоматично активиране на светлини и чистачки (стандартно оборудване)
Активен спирачен помощник (AEBS), разполагаем по градски пътища и автомагистрали.
Предупреждение при овакантяване на лентата2

ПРОИЗВЕЖДАН В БАТИЛИ, ФРАНЦИЯ

От 1980 година Master се създава във фабриката на Renault Sovab в Батили.

Фабриката има близо 2700 чиновници и съставлява близо 5000 косвени работни места в локалната стопанска система. 84% от доставчиците на фабриката са основани във Франция.

Произвеждан в заводите на Renault в Батили (Франция) и Куритиба (Бразилия) от 2009 година, Renault Master е пазарен водач във Франция, Полша, Словения, Хърватия, Бразилия и Мароко.

Електрическият мотор и зарядните устройства за новия Master Van E-TECH Electric се създават във фабриката на Renault в Клеон, Нормандия. Батерията се сглобява в завода във Флан, а електрификацията на автомобила се прави в Грец-Арменвилие.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР