С призива си срещу дезинформацията в Spotify Нийл Йънг успя

...
С призива си срещу дезинформацията в Spotify Нийл Йънг успя
Коментари Харесай

И други грехове на Джо Роган излизат наяве

С апела си против дезинформацията в Spotify Нийл Йънг съумя да събере още веднъж - дружно (извън платформата) една от групите с най-красиви вокални хармонии в рока —  „ Кросби, Стилс, Наш & Йънг “. Първите трима се солидаризираха с певеца в поддръжка на прекъсването на опасното говорене за COVID-19, като отстраниха записите си от стрийминг платформата. Това включва албумите и песните на „ Кросби, Стилс, Неш & Йънг “, „ Кросби, Стилс & Наш “, „ Кросби & Наш “, както и множеството от независимите им записи.

„ Подкрепяме Нийл и сме съгласни с него, че има опасни заблуди, които се излъчват в подкаста на Джо Роган в Spotify ", обясниха тримата в общо изказване. „ Макар че постоянно ценим различните гледни точки, 

 

съзнателното разпространяване на дезинформация 

по време на тази световна пандемия има смъртоносни последствия. Докато не се подхващат действителни дейности, с цел да се покаже, че грижата за здравето на хората би трябвало да бъде в баланс с комерсиалните ползи, ние не желаеме музиката, която сме правили дружно и поотделно, да бъде на една и съща платформа с този подкаст. "

Междувременно Джо Роган се извини на слушателите си, че ги е заблуждавал, и призна, без да му мигне окото, че постоянно говори без да мисли и по принцип не се готви авансово за диалозите си. Това го споделя водещ, който има 11 милиона слушатели, само че очевидно доста едва развито чувство за отговорност. По-рано той твърдеше, че единственото, което го интересува, е да споделя истината и да стават забавни диалози — евентуално обаче не в този ред. 

Роган обеща да се поправи и да ревизира авансово тезите на хората, които кани, само че и се оправда, че не е чак толкоз отговорен, тъй като и самите учени нерядко си сменяли мненията.

Оказа се обаче, че тайните теории за вируса и имунизациите не са единственият проблем в подкаста, за който Spotify са му дали 100 милиони. 

 

Огънят по водещия се ускори

в допълнение в петък, когато R`n`B певицата Индия Ари разгласява монтаж от видеоклипове, показващи по какъв начин Роган използва най-известната обидна дума за чернокож над 20 пъти.

Ари разгласява клиповете, с цел да изясни на почитателите за какво и тя изтегля музиката си от Spotify. След като клипът се завъртя из обществените мрежи, Джо Роган веднага влезе в режим на извинения и пояснения за потреблението на расистка терминология. След като призна, че „ Това е най-жалкото и срамно нещо, за което в миналото е трябвало да приказвам “, той каза, че видеото се състои от „ извадени от подтекста “ фрагменти от диалози, водени в продължение на 12 години от неговото шоу. 

„ Знам, че изглежда извънредно.  Дори и за мен. Знам, че за множеството хора няма подтекст, в който на бял човек е разрешено да изрича тази дума, без значение от събитията и в този момент съм склонен с това. Не съм я казвал от години. Мислех, че до момента в който е в подтекст, хората ще схванат какво върша. "

Защитата на Роган беше, че той постоянно употребявал думата и когато обсъждал комици от предишното, които също са я употребявали, като Лени Брус и Пол Муни. След това разобличаване Дуейн Джонсън - Скалата, който до петък се възхищаваше на Роган и го защитаваше от „ похищенията против свободата на словото “, обърна позицията си на 180 градуса. И несъмнено не е единствено той. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР