С призив да проявим човечност, съпричастност и да заемем твърда

...
С призив да проявим човечност, съпричастност и да заемем твърда
Коментари Харесай

На кафе при майките на деца с увреждания, за да проявим човечност

С апел да проявим човещина, съпричастност и да заемем твърда позиция в отбрана на по-уязвимите наши сънародници при палатковия лагер на майките на деца с увреждания при постройката на Народното събрание през днешния ден пристигнаха десетки жители, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че майките на деца с увреждания разпънаха палатковия си лагер пред Народното събрание на 1 юни и към този момент съвсем месец всеки ден са там, тъй като желаят бъдеще за своите деца.
Стефка Стоянова, уредник на срещата, прикани: „ Да се съберем малко повече хора, да дадем публичност на тези дами, които обитават тук, на този палатков лагер от 20 дни и никой не е чул гласа им. За шанс, аз съм родила две здрави деца, на които се веселя, само че ориста не е била толкоз благосклонна към всички и ние би трябвало, в случай че оставим по-слабите в обществото ни по този метод да страдат, няма да сме индивиди повече “, съобщи Стоянова, облечена с познатата към този момент черна тениска с надпис: " Системата ни убива! "

Събитието, което Стефка прави, е за нейни приятелки. „ Съвсем персонално, отвън политика, отвън каквато и да е друга организация, желаех да поканя няколко мои приятелки, с които да дойдем тук, да посетим тези дами и да помогнем с каквото можем. Не чаках подобен огромен отзив на събитието и съм доста признателна, че към момента сме запазили нещо положително в нас, и можем да подкрепим тези, които имат проблем, който не ни визира директно “, не скри Стоянова.

„ Видяхме през вчерашния ден събитието и дори не знаехме би трябвало ли да подготвим кафе или хората ще донесат, само че очевидно просто беше мотива да се съберем тук всички, и е доста благо “, сподели Мая Стоицева. Тя има наследник, който е на 17 години, споделя се Георги - Гого. „ Започнахме и сме тук поради неговото бъдеще “, сподели майката.
Тя напомни, че стачкуват повече от 13 години. Първите им претенции са били за електронен указател на хората с увреждания, с цел да има база данни в тази страна - какви увреждания има, къде са по население, места и други Така може да се възнамеряват обществените услуги и всичко нататък. „ Тези дни още веднъж стигнахме до там, че в действителност няма подобен указател и ние сме на нулева позиция, и в действителност и по тази причина и финансовата аргументация на нашия закон буксува толкоз, тъй като министерството няма база данни, на която да стъпи. Ние стъпваме на едни хипотези “, сподели Стоицева.

С черна тениска „ Системата ни убива! “ беше и Росица Букова от Фондация " Движение на българските майки ". Самата тя няма този персонален проблем на множеството родители на деца с увреждания, само че сподели за себе си, че има взор какво се случва в институциите за деца с увреждания през последните 13 години. „ Като организация ние постоянно сме подкрепяли родителите на деца с увреждания, които не са си изоставили децата. Затова сме тук “, сподели Букова. Тя не мисли, че един закон ще реши въпроса, само че подобен би трябвало да има. „ Не, един закон няма да реши казуса, само че един закон е нещо, от което би трябвало да се стартира, с цел да продължат да работят и останалите закони, които ще бъдат направени “, уточни още Букова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР