С прискърбие Ви съобщаваме, че почина проф. Милан Тотев –

...
С прискърбие Ви съобщаваме, че почина проф. Милан Тотев –
Коментари Харесай

Отиде си рентгенологът проф. Милан Тотев

С огорчение Ви оповестяваме, че умря проф. Милан Тотев – обичан сътрудник, извънреден интервенционален рентгенолог и обичан и почитан доктор. Той е дълготраен шеф на Отделението по Образна диагностика в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, ръководител на Българската асоциация по радиология, ръководител на Балканското сдружение по радиология, почетен ръководител на Българското сдружение по интервенционална рентгенология.

Това оповестяват от незабавната болница.

Проф. Милан Тотев приключва на първо време висше обучение в Санта Клара, Куба, а по-късно и Медицинска академия – София. 

Трудовия си стаж стартира в Рентгеново поделение на Районна болница в Червен Бряг от 1982 година до 1986 година като ординатор – рентгенолог.

През 1986 постъпва на работа в Клиниката по образна диагностика на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ ЕАД. От 1997 година до 2014 година е шеф поделение в Клиниката по Образна диагностика, а от 2014 година до 2020 година е шеф на клиниката. Придобива компетентност Рентгенология (Образна диагностика ) - МА София 1992 година

Член е на Редакционната гилдия на списание „ Рентгенология и Радиология ”.

Член е и на Българската асоциация по радиология (БАР), като от 1997 година е неин касиер, от 2009 – теоретичен секретар на БАР, а от 2013 ръководител на същата.

Член е и на CIRSE (Cardiovascular and interventional society of Europe - Европейската асоциация по Кардиоваскуларна и Интервенцинолна рентгенология) от 2004, от 2012 е определен за " fellow " на същата, на Европейската асоциация по радиология (ESR) от 1999 (преди смяната бе самостоятелен член и на EАR и на EСR), на ESER (европейската асоциация по незабавна радиология), на GREF (групата на преподавателите-франкофони по образна диагностика), на Aмериканската асоциация по незабавна радиология (ASER), на БДСМ (Българското сдружение по незабавна медицина) от 2013, на " BCR " (Balkan Congress of Radiology - Балканския конгрес по радиология " от 2007), член и заместител ръководител на БДИР (Българското сдружение по интервенционална рентгенология към БАР) от неговото учредяване.

Негови възпитаници работят в разнообразни лечебни заведения у нас и в чужбина.

Колегите му го дефинират като ерудит, перфекционист и предан на медицината доктор.

„ Ще запомним проф. Тотев с несломимя му дух и безконечната усмивка, с готовността постоянно до помогне, изключителната му колегиалност, неизчерпаемата му сила и невероятната просторност на културата му.

Загубихме освен обичан сътрудник и преподавател, само че и огромен другар “, споделят от „ Пирогов “.

Поклонението ще бъде на 22 октомври 2023 година, 16 часа в траурен комплекс „ Мира “ (срещу Централни Софийски гробища).

Ръководството на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ сервира съболезнования на фамилията, околните, приятелите и сътрудниците на проф. Милан Тотев.

Дълбок реверанс пред паметта му!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР