Как бързо да получите одобрение за студентски заем

...
С приключването на лятото и започването на академичната година в
Коментари Харесай

С приключването на лятото и започването на академичната година в колежите и университетите в цялата страна, много студенти може да се борят да осигурят финансирането на студентския си заем за предстоящия семестър и учебна година. За щастие все още може да имате време да получите студентски заем.

За да отговаряте на условията за федерален студентски заем — както и за други форми на студентска помощ като безвъзмездни средства и стипендии — трябва да подадете безплатно заявление за федерален студент Помощ или FAFSA. Периодът за кандидатстване по FAFSA продължава от 1 октомври 2022 г. до 30 юни 2024 г. за учебната 2023-2024 г.

Можете обаче да се квалифицирате за стипендии и федерални студентски заеми със задна дата, за да покриете обучението си през есенния и пролетния семестър и други квалифицирани разходи. Обърнете се към Министерството на образованието, за да разберете крайните срокове за подаване във вашия щат, изпратете своя FAFSA и открийте друга подходяща информация. Имайте предвид, че процесът на федерален студентски заем, от кандидатстване до финансиране, може да варира от три седмици до няколко месеца.

Възможно е също бързо да получите студентски заем, като изберете частния път за студентски заем. Частните кредитори обикновено предлагат рационализиран процес на кандидатстване, който отнема около три седмици за одобрение и финансиране. Имайте предвид обаче, че времевата рамка може да се удължи, ако възникнат забавяния.

Можете да отговаряте на условията за спешен или частен студентски заем, за да получите по-бързо финансиране за вашето висше образование. Започнете, като проучите опциите си за частни студентски заеми тук, за да научите повече.

Как бързо да получите студентски заем

Ако се сблъсквате с неочаквани трудности и имате нужда от пари достатъчно бързо, за да покриете вашите разходи за образование, първата ви стъпка трябва да бъде да се свържете с офиса за финансова помощ на вашето училище. Те ще ви зададат някои въпроси за вашата ситуация, за да определят най-добрите ви възможности. Може да отговаряте на изискванията за заем за основни неща като храна и лекарства, но обикновено няма да покрие таксите за обучение. Възможно е обаче да има други ресурси, като спешни студентски заеми от организации с нестопанска цел или фондации. Освен това може да отговаряте на изискванията за краткосрочни студентски заеми от федерални програми.

Ако сте получавали федерални студентски заеми в миналото, проверете студентската си сметка или помолете вашия администратор за финансова помощ да определи дали има непотърсени федерални заеми налични са средства. Много студенти се отказват да приемат пълната сума, която получават по различни причини и тези пари може да са достъпни по-късно. Преди да кандидатствате за спешен студентски заем, разумно е да видите дали вече имате налични средства.

Частните студентски заеми могат да осигурят средства бързо

Като цяло процесът на одобрение и процесът на финансиране са по-бързи с частни студентски заеми, отколкото с федерални заеми. Обикновено можете да подадете молбата си бързо и да получите решение в рамките на минути. Като такива личните студентски заеми са полезна опция, ако трябва да покриете обучение или други училищни разходи възможно най-скоро.

„Частните заеми обикновено имат средно време за обработка от 21 дни от кандидатстването до изплащането, което може да бъде от полза, когато времето е от съществено значение“, казва Робърт Фарингтън, основател и главен изпълнителен директор на The College Investor.

Въпреки това, ако вашата кандидатура изисква допълнителен преглед, отговорът на кредитора, включително всички условия, може да отнеме още две седмици. Също така е важно да се отбележи, че училищата обикновено трябва да удостоверяват частни студентски заеми, преди да могат да бъдат изплатени, което може допълнително да удължи процеса. След като заемът ви бъде сертифициран, заемодателят ще прехвърли средствата на вашето училище, обикновено в рамките на 10 дни преди началото на срока. Попитайте всеки частен заемодател, който обмисляте, неговия график за одобрения и изплащане на заеми.

Разгледайте опциите си за частни студентски заеми тук, за да научите повече.

Предимства на частните студентски заеми

В допълнение към по-бързите срокове за одобрение и финансиране, частните студентски заеми предлагат широк набор от предимства, включително следното:

По-големи лимити за заеми: Сумите на заемите варират от заемодател до заемодател, но частните студентски заеми може да предлагат по-високи заеми лимити до $100 000 или повече. За разлика от това федералните студентски заеми могат да ограничат вашия заем от $5,500 до $20,500 на година. Следователно можете да използвате частни заеми, за да преодолеете разликата между това, което предоставят вашите федерални студентски заеми, и общите ви разходи за посещение. Конкурентни лихвени проценти: Лихвените проценти по частните студентски заеми варират от 4% до 16%. Като общо правило, колкото по-нисък е вашият кредитен рейтинг, толкова по-нисък е лихвеният процент, за който може да се класирате. Лихвите по федералните студентски заеми обикновено имат по-ниски ставки, вариращи от 5,50% (за бакалавърски заеми) до 8,05% (за заеми за висшисти и родители PLUS), но може да отговаряте на изискванията за подобни лихвени проценти с добър кредит. Потенциални отстъпки за проценти: Много кредитори предлагат отстъпки за добри оценки, автоматични плащания и други условия, като например ако вече имате друга сметка при кредитора.

Долната линия

Можете да вземете допълнителни мерки, за да ускорите процеса на кандидатстване за студентски заем. Кандидатстването със съподписвач може да подобри шансовете ви за одобрение и графика ви. Можете също така да предотвратите забавяния, като изпратите незабавно всички подкрепящи документи или допълнителни подробности, които кредиторът ви иска. И накрая, уверете се, че информацията, която въвеждате в молбата си, е точна и пълна, за да помогнете за рационализиране на времето за обработка на вашия заем. Започнете тук днес!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР