С , прието днес, депутатите задължиха Сметната палата да им

...
С , прието днес, депутатите задължиха Сметната палата да им
Коментари Харесай

Парламентът изиска закъснял одитен доклад за тол системата

С, признато през днешния ден, депутатите задължиха Сметната палата да им даде окончателния си отчет по инспекция на публичните поръчки, свързани с проектирането, построяването и употребата на тол системата.

Предложението пристигна от ГЕРБ-СДС. Подкрепиха го всички останали парламентарни обединения.

Проверката на договорите, подписани от Агенция „ Пътна инфраструктура ” (АПИ), е предоставена с друго решение на Народното събрание от 18 декември 2020 година Тогава се планува инспекцията да обхване интервала от началото на проектирането на тол системата до края на 2020 година През октомври идната година Сметната палата е разполагала с план на отчет по инспекцията, настояват от ГЕРБ-СДС. Проектът е бил връчен на тогавашното управление на АПИ. Няма обаче информация за направен финален отчет, както се изисква по Закона за Сметната палата.

Затова някогашните ръководещи предложиха Народното събрание да го изиска от одитната институция. Шефът на парламентарната им група Десислава Атанасова се обоснова с актуалността на въпроса за тол системата, който е бил издигнат и на митингите на превозвачите.

Останалите обединения се съгласиха и, след гласоподаване, дадоха период на Сметната палата до 15 юни, с цел да внесе отчета си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР