С приближаването на празничните дни руските терористи могат отново да

...
С приближаването на празничните дни руските терористи могат отново да
Коментари Харесай

Володимир Зеленски предупреди за възможни руски атаки през следващите дни

" С приближаването на празничните дни съветските терористи могат още веднъж да се задействат. Те презират християнските полезности и полезностите като цяло ", съобщи той в обичайното си видео послание.

Украинският президент прикани жителите да останат извънредно бдителни в идващите дни. " Затова следете сигналите за въздушна паника, помагайте си и се грижете един за различен ", добави той.

 

В обръщението си Зеленски изпрати ненадейно предизвестие към Русия. " Гражданите на Русия би трябвало ясно да схванат, че терорът в никакъв случай не остава без отговор ", акцентира той.

 

През последните дни украинското военно командване неколкократно предизвестява за вероятни ракетни набези по инфраструктурата и енергийните доставки в страната. Днес оттова оповестиха за съветска военноморска част, която включва и военен транспортен съд с крилати ракети, придвижваща се в Черно море.

 

Украйна е обект на продължаващ обстрел с съветски крилати ракети, снаряди и дронове камикадзе от седмици. Въпреки противодействието на украинската противовъздушна защита, нападенията провокираха съществени вреди по енергийната мрежа и доведоха до прекъсвания на електричеството и водоснабдяването в цялата страна за оказване на напън върху популацията, показва Българска телеграфна агенция.

 

Разузнаването на Украйна подозира, че Русия придвижва подкрепления за войските си в източната и южната част на страната. " Врагът е нараснал напредването по железопътните линии на бойци, съоръжение и муниции в регионите на бойните дейности ", обявиха през днешния ден от генералния щаб в Киев.

 

Оттам обявиха, че идване на подкрепления се следи и в южната част на страната, само че в Херсонска област тяхното разполагане е за подсилване на отбранителните линии.

В момента главните сражения в Украйна се водят в регионите към източния град Бахмут, както и наоколо до Авдеевка, Купянск и Лиманск в региона на Донбас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР