С празнично шествие започна днешният празничен ден в Симитли, с

...
С празнично шествие започна днешният празничен ден в Симитли, с
Коментари Харесай

Симитли отбеляза 24 май с шествие и празничен концерт на стадион „Септември

С празнично шествие стартира днешният празничен ден в Симитли, с което се означи Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Много възпитаници, учители, жители и посетители се включиха в шествието, което потегли от двора на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – град Симитли и продължи до стадион „ Септември “, където се организира празничен концерт под надпис: „ 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовност “.

Емоцията на днешния празничен ден измежду разчувстваните възпитаници и горди учители, споделиха и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, националният представител Стефан Апостолов, ръководителят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, както и целият кметски екип в лицето на зам.-кметовете Евгения Георгиева и Юлиан Мишев и секретаря на общинска администрация - Гергана Стоименова.

Празничният концерт на стадиона стартира с посрещане на свещеното учебно знаме и химна на Република България. С приветствен адрес и привет към всички присъстващи, които изпълваха трибуните на стадиона, насочиха водещите на днешният празник от името на кмета на община Симитли Апостол Апостолов

Красиви, усмихнати и празнично пременени, възпитаниците на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – град Симитли, показаха рецитали, песни и танци, с което дадоха старт на литературно-музикалната комбинация, отдадена на Деня на славянската книжовност и българска култура и просвета.

24 май е и ден на читалищните и културни дейци, работещи в националните читалища. Народното читалище е знак на култура, просвета, обучение и словесност. В празничния концерт на стадион „ Септември “ взеха присъединяване и школи от местноточиталище, ученици на отбор „ Веселие “, с ръководители Калинка и Любомир Марянски.

Под управлението на господин Александър Георгиев, преподавател по музика в локалното учебно заведение СУ - Симитли, гласовите Христо Ковачки и Стефан Ташев изпяха „ Песен за България “, а стихотворението " Реч на нашите предци " рецитира четвъртокласничката Теодора Топова. Участие в тържествената стратегия взеха и красивите грации от спортния клубпо гимнастика в Симитли.

В юбилейната 110-годишнина от основаването на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – Симитли, празничната стратегия приключи с красивакомпозиция на учениците от прогимназиален стадий и ученици на Гергана Янчова, Величка Воденичарска и Кристиян Крушов.На днешния празник, грамоти от Министерство на образованието и науката получиха старши учителите Вяра Иванова Боянска и Таня Петрова Пирнарева за дългогодишната и цялостна професионална трудова активност в системата на предучилищното и учебно обучение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР