С празничен водосвет, литийно шествие и ритуал по изваждане на

...
С празничен водосвет, литийно шествие и ритуал по изваждане на
Коментари Харесай

С празничен водосвет, литийно шествие и ритуал по изваждане на Светия кръст ще отбележат Богоявление в Приморско

С празничен водосвет, литийно шествие и обред по изваждане на Светия кръст от морето в Приморско ще отбележат Богоявление, който се чества на Йордановден – 6 януари. Празничният водосвет за здраве и благоденствие ще бъде отслужен в храм „ Св. Св. Кирил и Методий “, а преди този момент ще се организира празнична Света литургия, оповестиха от пресцентъра на община Приморско. 

След Богоявленския водосвет, в 11:00 часа, от храма ще тръгне литийното шествие, което ще продължи до пристанището в града. Там ще се състои ритуалът по мятане на Светия кръст в морето, допълват от общината. 

Задължително изискване е искащите да се включат в ритуала да имат навършени 16 години, както и да са православно кръстени християни. Записването за присъединяване се прави в самия ден, в храм „ Св. Св. Кирил и Методий “, прецизираха от локалната администрация. 

Миналата година 23-годишният Кристиян Иванов избави Светия кръст на Йордановден в Приморско. В ритуала се включиха 17 участници, които скочиха от моста в студените води на Черно море. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР