С празна пластмасова бутилка е запушена дълбоката дупка в паважа

...
С празна пластмасова бутилка е запушена дълбоката дупка в паважа
Коментари Харесай

Ноу-хау по пловдивски: Пълнят дупки с PVC бутилки

С празна пластмасова бутилка е запушена дълбоката дупка в паважа на ул. " Дарвин ", която се намира наоколо до Гребния канал. Някой от ядосаните водачи евентуално е избрал този ексцентричен метод, с цел да понижи риска на всеобщото чупене на колите. Това не е единственият случай, когато пловдивчани, загрижени за сигурността на придвижването, сами с подръчни средства вземат решение да запълнят уличните ями. Наскоро възрастен човек циментира кратера под прозорците на дома си на ул. " Хан Кардам ", а негов другар по орисията " посади " дърво в дупката до учебното заведение " Стоян Михайловски ".

Стотици дупки се отвориха след зимата във всички региони на Пловдив. Асфалтът под Коматевския надлез е като сито, а на бул. " Александър Стамболийски " на две места, където имаше повреда на тръбопровод, асфалтовите кръпки са пропаднали поради слягане. Старият асфалт на западното платно на бул. " Копривщица " се пропуква, макар че тук-там е ремонтиран. Точно на кръстовището с бул. " Шести септември " е цъфнала яма с остри ръбове. Най-страшно е до стадион Пловдив, където пътят е разрушен и части асфалт хвърчат встрани под гумите на преминаващите коли.

Пукнатини, необятни един-два пръста, са сцепили и настилката на бул. " Марица - юг " сред Железния мост и моста на ВИХВП, където се отвориха и дупки. Отбивката към бул. " Васил Априлов " също е нацъфтяла като майска роза. На този бул. сред " Шести септември " и моста част от ямите са запълнени, други дебнат непредпазливите водачи.

За уличните поправки е оповестена огромна социална поръчка. За всеки от шестте региона има по един милион лв., настрана още толкоз за " Коматево ". Офертите ще бъдат отворени на 27 март и в Община Пловдив се надяват още при започване на лятото да стартират поправки.  Районните кметове пък имат задачата спешно да запълват най-дълбоките ями.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР