С поставени 22 милиона дози ваксини Европа започва бавно да

...
С поставени 22 милиона дози ваксини Европа започва бавно да
Коментари Харесай

Европа бавно отваря градове, в Индия пандемията бушува

С сложени 22 милиона дози ваксини Европа стартира постепенно да отваря градове, заведения и плажове, в опит да избави летния сезон. В Азия, и по-конкретно в Индия, пандемията към момента бушува с цялостна мощ.

Италия записва най-ниския брой смъртни случаи от Covid-19 от октомври предходната година. Страната възнамерява скоро да разреши на бизнесите не от първа нужда, като фитнес салони и сватбени тържества, да отворят.

В същото време 23-годишна италианка получи простъпка 6 дози от имунизацията на „ Пфайзер “. Жената е настанена в болница в Тоскана, като положението ѝ е положително. Вместо да сложи единствено една доза на дамата, сестрата простъпка инжектирала целия флакон.

Здравните управляващи на Обединеното кралство намалиха равнището на паника за разпространяването на Covid-19 от 4-то на трето равнище. Това значи, че епидемията циркулира, само че към този момент не нараства експоненциално.

Чехия отвори всички магазини, а в класните стаи се върнаха всички възпитаници от началния стадий. От 17 май ще отворят и откритите елементи на заведенията.

Броят на болните от Covid-19 в интензивните отделения във Франция за първи път е паднал под 5000, заяви френският министър на опазването на здравето Оливие Веран. Министърът удостовери заразяването на най-малко 20 души с индийския вид на вируса, макар строгия надзор на пътуванията от Индия. Според Световната здравна организация разновидността е доста мощно инфектиран и може да не реагира на имунизацията.

А в Индия се ускоряват апелите за налагане на локдаун в цялата страна, откакто към този момент повече от две седмици броят на новозаразените за денонощие надвишава 350 хиляди души. В доста индийски щати към този момент вкараха строги ограничавания като нарушителите се санкционират сурово.

В карантината конфискуват мотоциклети и тротинетки.

„ Ако забележим, че става дума за тенденциозен опит да се заобиколи системата и да се нарушат рестриктивните мерки, може и да арестуваме индивида “, съобщи чиновник на реда.

А река Ганг изхвърли над 40 тела на брега си в северната част на Индия. Властите считат, че хората са умряли от Covid-19, само че не са заровени или кремирани поради претрупаната система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР