С порастването на децата нарастват и тревогите в родителското съзнание,

...
С порастването на децата нарастват и тревогите в родителското съзнание,
Коментари Харесай

Тийнейджърът вкъщи има малко приятели. Това проблем ли е?

С порастването на децата нарастват и паниките в родителското схващане, а една от най-честите измежду тях е терзанието, че нашият наследник или щерка има компликации с общуването. Почти всички майки и татковци съпоставят своите потомци с останалите им връстници, само че тази процедура може да бъде и много порочна, тъй като в последна сметка всеки подрастващ носи самостоятелен темперамент и свое схващане за живота.

Така че, в случай че съседското дете има 15 другари, това не значи, че и вашето също се нуждае от такава численост човеци в обкръжението си. Затова първото, което е редно да извършите, е да се уверите, че младежът вкъщи в действителност е трагичен от обстоятелството, че няма задоволително близки приятели .

"Много деца, а също и възрастни се усещат задоволени в обществения си живот и единствено с един, двама близки хора, тъй че не трябва незабавно да вадим отрицателни изводи, в случай че и вие се сблъсквате с подобен сюжет във всекидневието си ", разяснява английският детски психолог Тереза Блис.

Тя споделя, че е мъчно едно 12- или 13-годишно дете да разкрие пред родителите си, че е тъжно поради неналичието на повече другари, по тази причина вашата роля би трябвало да се намеси, наблюдавайки дали подрастващите у дома в последно време са подтиснати, раздразнителни или внезапно са понижили триумфа си в учебно заведение .

Разбира се, не трябва да притискате до стената с плеада от въпроси вашия хлапак, а оставете глътка персонално пространство и последователно в серия от диалози с него се уверете дали съществува или не проблем в общественото му другарство. Това предписание важи с особена мощ при момчетата, тъй като те по хипотеза споделят доста по-трудно какво се случва в персоналния им свят.

 младеж Thinkstock

Вариантите за социализация на най-младите са разнообразни - като се стартира от записването на някакъв тип курс и се стигне до практикуването на избран спорт , посредством които с изключение на нови умения има и огромна възможност те да открият още запознанства. Училището съвсем постоянно е първоизточникът на обществени контакти, само че колкото повече разнородни други възможности се появяват, толкоз по-голям е шансът детето ви да преодолее вътрешните си терзания от общуването с повече на брой хора.

Друга ползотворна концепция е да поощрявате детето си да кани свои връстници у дома , с което хем ще поддържа връзката си, хем ще се усеща по-сигурно от обстоятелството, че е в предпазена среда, каквато е домът. Но въпреки всичко контролирайте тези събирания като периодичност, с цел да не превърнете жилището ви в социална институция.

Постарайте се в множеството обстановки, които пораждат сред вас и хлапето ви, да не стартирате с фраза като "Много съм загрижена ", тъй като това единствено ще натовари душeвността му с вашите терзания и драматизации на проблеми, които надалеч не са толкоз сложни за разрешаване.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР