С помощта на всички вас успяхме да съберем нужната сума

...
С помощта на всички вас успяхме да съберем нужната сума
Коментари Харесай

Баща събра средства не за лечение на болното си дете, а за апаратура

" С помощта на всички вас успяхме да съберем нужната сума за закупуването на видео-ЕЕГ инсталация за Клиниката по педиатрия в Пловдив. Благодарим на всички, които се включиха в идеята ни! ", оповестиха от Асоциацията за Алтернираща хемиплегия в детството.
Благотворителната акция беше стартирана от смолянчанина Антон Кацаров преди близо половин година, а нужните пари – към 20 000 лв., са към този момент събрани.
Апаратът ще се подари на УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив. С него ще се изследват деца, страдащи от рядко неврологично заболяване.  
За Антон Казаров идеята е персонална. Дъщеричката му Елисавета - на годинка и пет месеца, страда от алтернираща хемиплегия в детството.    
Бащата разгласи акцията две-три седмици преди рождения ден на рожбата си и прикани: " Тази година не желаеме дарове за Ели. Подарете вашия подарък на организацията и дайте вяра на всички деца, страдащи от това ужасно заболяване ", написа тогава в обществените мрежи Антон Кацаров.
Подкрепа за самодейността му беше оказана от Асоциация „ Алтернираща хемиплегия в детството “, а детската градина „ Родопчанче “ в Смолян провежда благотворителен базар и театър за набиране на средства.От община Смолян подариха парите от продажбата на календар с красиви фотоси от града и покрайнините му за рехабилитация на детето.
Идеята на бащата със закупуването на апаратурата за болничното заведение в Пловдив е да се спести на други родители с сходна на тяхната орис вървене по тъгите.
С видео-ЕЕГ се изследват деца с разнообразни неврологични болести и диагностиката е най-точна. Състоянието на дребния пациент се следи с непрекъснат 24-часов видеозапис на държанието му.
Апаратура за проучване на подобен тип болести има единствено в " Св. Иван Рилски " в София. А Антон и брачната половинка му София минали през големи тествания до момента в който схванат от какво тъкмо е болно дребното им момиченце. В началото диагностицирали бебето им с епилепсия и го лекували неправилно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР