С помощи и данъчни облекчения за младите семейства Гърция ще

...
С помощи и данъчни облекчения за младите семейства Гърция ще
Коментари Харесай

По 2 000 евро помощ за новородено предвижда Гърция

С помощи и данъчни облекчения за младите фамилии Гърция ще се бори против демографската рецесия , написа БНР. Поради неналичието на деца сега се затварят детски градини и учебни заведения. " Демографският проблем е доста по-тревожен от икономическата рецесия ", обявиха депутати в Народното събрание при гласоподаване на ограниченията в помощ на младите фамилии. Други аргументи са миграцията на младежите и внезапно намаляване на раждаемостта. А една от аргументите за това е високата безработица, регистрират изследвания в Гърция.
Демографската рецесия в страната заплашва да понижи популацията с 30%.  От януари идната година влизат в действие първите ограничения на държавното управление в помощ на младите фамилии с деца. Сред тях са  2 000 евро помощ за всяко новородено дете , увеличение на необлагаемия приход на родители с дребни деца и понижаване на Данък добавена стойност за детските артикули и храни от 24% на 13%.
Правителството разисква законопроект с данъчни облекчения за компании, които наемат на работа родители с дребни деца. В последваната година по информация на Министерството на образованието се затварят детски градини и начални учебни заведения, заради понижаване на популацията. Специалисти предлагат да се построи тактика за нови работни места с по-високи заплати за млади фамилии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР