С полет от Мюнхен на летище София кацна самолетът, който

...
С полет от Мюнхен на летище София кацна самолетът, който
Коментари Харесай

Баневи кацнаха на летище София

С полет от Мюнхен на летище София кацна самолетът, който транспортира Евгения Банева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Малко по-късно с полет от Франкфурт кацна и самолетът, пренасящ Николай Банев.

Още през вчерашния ден основният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Специализираната прокуратура ще предприеме незабавни дейности, ново обновено обвиняване, задържане за 72 часа и неотложно искане за непрекъснато задържане.

На 7 декември Специализираната прокуратура ще изиска от съда взимане на най - тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Евгения и Николай Баневи, оповестиха от прокуратурата.

На 6 декември на летище София задочно упрекнатите в пране на пари Евгения и Николай Баневи бяха предадени от френските управляващи на проверяващия екип от Специализираната прокуратура.

Предаването на обвинените е в осъществяване на издадена от СП Европейска заповед за задържането им.

В рамките на разпореденото прокурорско задържане до 72 часа, в наличието на бранителите им, на Николай и Евгения Баневи ще бъде предявено точно обвиняване.

Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 закононарушения от общ темперамент:

За управление от Николай Банев на проведена незаконна група и за присъединяване на Евгения Банева в същата незаконна група / член 321 ал.1 и ал.3 НК/;

За длъжностно заграбване на пари и движимости, благосъстоятелност на „ Полимери “ АД, „ Елма “АД, “Химически цех Панайот Волов “ АД и „ Топлофикация Казанлък “ АД в общ размер на 84 682 896 лева./ член 203 ал.1 НК/;

За отбягване определяне и заплащане на данъчни отговорности в размер на 231 052 лева на като ръководещи „ Полимери “АД, в размер на 1 515 235 лева като ръководещи на „ Партнърс комерс “ ЕООД и в размер на 2 623 816 лева като в ръководещи „ Елма “АД / три закононарушения по член 255 ал.3 НК/;

За пране на пари в изключително огромни размери - 589 811 132 евро и 225 000 лв. / член 253 ал.5 НК/;

За държане на огнестрелни оръжия и муниции / член 339 ал.1 НК/.

БГНЕС напомня, че на 21 ноември френският апелативен съд в Ница даде единодушието за предаване на съпрузите Баневи на българските управляващи.

Семейство Баневи беше арестувано във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските управляващи европейска заповед за арест. Заповедта е по отношение на следствие на приватизацията на девненския цех " Полимери ", укриване на налози, финансови измами и сговор за закононарушения в чужбина.

На 26 октомври зам.-главният прокурор Иван Гешев даде уточнения по случая на ексклузивен брифинг в спецпрокуратурата във връзка инспекции на адреси и разпити на хора за приватизацията на „ Полимери “ АД.

“Двамата са задочно упрекнати за длъжностно заграбване, документни измами, данъчни закононарушения и пране на пари. Разследването е почнало преди към два месеца.

Бизнесът на скандално известното с проява на благосъстоянието си семейство е проверяван неведнъж. При инспекция през предходната година в „ Полимери “ министър председателят Борисов съобщи: “Убеден съм, че тези, които са предизвикали този обеден обир ще си получат заслуженото. Искам да успокоя хората в района и самата Варна, тъй като това е екологична бомба, която в случай че не се вземат ограниченията, които взехме, ще аргументи големи екологични последици. Обръщам се и към Зелените, тъй като с изключение на всичко, което вършат, би трябвало да следят и тези процеси. Защото приватизацията, като се изключи че е разбойническа, решението, което е обещано при идващите разпродажби, то е минало през няколко притежателя, е доста забавно. Активите отиват за частниците, а нездравословния боклук и утилизацията остават за данъкоплатеца, добре ли е. Звучи като анекдот, само че е реалност. В момента страната заплаща тока, водата наблюдението “, съобщи министър председателят. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР