С поклонение, отдаване на почести и полагане на венци и

...
С поклонение, отдаване на почести и полагане на венци и
Коментари Харесай

Пловдив се готви за Деня на Ботев

С поклонение, отдаване на почести и полагане на венци и цветя, в Пловдив ще бъде почетен Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България – 2 юни.

Церемонията ще се организира на 02.06.2019 година, неделя, от 11.30 часа пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина. В нея ще вземат присъединяване Военен духов оркестър, внушителен взвод и венценосци. Слово ще произнесе Антон Баев, почетен с обичайна Награда „ Пловдив “ в Раздел „ Художествена литература “ за ярки достижения в културния живот на града, осъществени през миналата година. Водещ е Златко Павлов.

Денят на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България се празнува всяка година в България в деня на гибелта на поета и бунтовник Христо Ботев (2 юни 1876 г.) За първи път се отбелязва във Враца и Пловдив през 1884 година Официално се празнува от 1901 година, когато на тържествата на връх Вола (Околчица) участват Ботеви четници. На 2 юни 1948 година тъкмо в 12 часа е даден първият сигнал за едноминутно безмълвие в цялата страна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР