С подписването на договора с Националния доверителен екофонд започна подготовката

...
С подписването на договора с Националния доверителен екофонд започна подготовката
Коментари Харесай

Започва ремонтът на училището в Мартен

С подписването на контракта с Националния поверителен екофонд стартира подготовката за строително-ремонтните действия по въвеждането на ограничения за енергийна успеваемост в постройката на ОУ „ Отец Паисий “ в гр. Мартен.

Те се осъществят със взаимното финансиране на Община Русе и фонда и се извършват от „ ИНФРАИНЖСТРОЙ “ ЕООД. Предвиждат се ремонт на покривите на постройките и промяна на остарялата амортизирана дограма. По външните стени ще се постави топлоизолация, както и по плочите на равнище партер и таван. Старата отоплителна апаратура ще бъде сменена с нова и ще се инсталират два нови отоплителни котела.   

Докато отоплителната апаратура се ремонтира, за учениците са обезпечени пространства в кметството, с цел да не се прекъсва просветителният развой.

Още през 2020 година Община Русе ремонтира физкултурния салон в учебното заведение, който беше в доста тежко положение. Тогава бяха изцяло шпакловани и пребоядисани външните фасади, сложена беше 5-камерна PVC дограма, покривът бе ремонтиран отчасти и се извърши вътрешно ободряване на помещението.

В момента в ОУ „ Отец Паисий “ учат 170 деца. Осигуряването на по-комфортна среда за тях и за всички възпитаници в община Русе е измежду главните цели на общинското управление.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР