С поднасяне на цветя пред Паметника- Костница на загиналите воини

...
С поднасяне на цветя пред Паметника- Костница на загиналите воини
Коментари Харесай

Пещера почете Независимостта на България


С поднасяне на цветя пред Паметника- Костница на починалите воини за свободата на България и Пещера бе маркирана Независимостта на България.

Кметът на община Пещера Йордан Младенов поведе шествие, в което се включиха общественици, представители на политически сили и жители.

Йордан Младенов насочи привет към съгражданите си. На страницата си във Facebook той написа: “Днес честваме 113 година от оповестяването на Независимостта на България.

Историята помни имената и делата на предшественици и съвременници, отстоявали твърдо свободата и волята за самостоятелна и мощна България.

Нека в този ден си спомним думите на Цар Фердинанд от Манифеста, с който се афишира Независимостта на България на 22 септември 1908 година:

…Винаги миролюбив, Моят Народ през днешния ден копнее за своя културен и стопански напредък; в това направление нищо не трябва да спъва България; нищо не трябва да пречи на преуспяването й. Такова е желанието на народа ни, такава е неговата воля – да бъде съгласно както той желае. …

Да живее свободна и самостоятелна България! Да живее Българският народ!

“Манифест към Българския народ “

Честита Независимост!”
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР