С почетен караул от Национално дружество Традиция“ – Регионален клон

...
С почетен караул от Национално дружество Традиция“ – Регионален клон
Коментари Харесай

Богата културна програма за празника на Борово

С почетен часовой от Национално сдружение „ Традиция “ – Регионален клон „ Ангел Кънчев “ и огнен залп през вчерашния ден вечерта в Борово бе почетена паметта на починалите във войните за национално обединяване на България.

По този метод бе обещано началото на четиридневните празнувания на обитаемото място, които са отдадени на  44-годишнината от основаването на общината и 38 години от оповестяването на Борово за град. Независимо от проливния дъжд десетки поданици на града, както и хора от близките обитаеми места пристигнаха да се поклонят пред предците си, оставили костите си за родината. Церемонията се състоя пред реставрирания неотдавна войнишки монумент, а на нея участваха регионалният шеф Анатоли Станев, кметът Валентин Панайотов, ръководителят Общинския съвет Пламен Симеонов, както и изпълнителният шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева. „ Родовата памет не може и не трябва да бъде забравяна. Тя ни дава силата да продължаваме напред и да отстояваме завещаните от дедите ни полезности. Вярвам, че имаме доблестта да продължим тяхното дело и да забележим страната си в действителност просперираща “, съобщи Станев откакто сервира цветя. Интересен факт е, че паметникът е построен от дялан камък през 1927 година, като неговата височина е близо 3 метра. На него са изписани имената на повече от 20 почтени българи. На място бяха отслужени заупокойна молитва и признателен молебен в памет на героите. „ Впечатлен съм от организацията, която сте създали. Погрижили сте се за всичко, поздравления! “, добави Станев и означи, че главен акцент в неговата работа ще продължи да бъде поддръжката за локалната власт.

Кметът Панайотов получи също приветствени адреси от ръководителя на Окръжния съвет Думитру Беяну, както и от Лили Ганчева, с помощта на която са осъществени редица планове в областта на трансграничното съдействие. Част от тях касаят възстановяване на инфраструктурната съгласуваност, както и развиването на културата.

Богатата културна стратегия продължава и през почивните дни, като кулминационната точка на тържествата ще бъде в понеделник. От Общината са помислили за веселието на дребни и огромни. На 5-и септември от 10.00 часа се планува провеждането на детско шоу, което ще включва и стартиране на хвърчила. Точно по обед ще има кулинарна дестинация, а от 14.00 часа ще се организира проява на профилиран отряд от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Час по-късно ще се състои церемониал на парашутисти, а всеки, който желае ще може да се повози и на делта планер. В рамките на деня ще се организира и футболен мач сред локалния тим и „ Дунав – Русе “, а от 19.00 часа за положителното въодушевление на всички ще се погрижат Нелина и Христо Гърбов. Малко преди този момент неоспоримите гении от детска градина „ Славейче “ ще подгреят сцената. Няма по какъв начин да не отбележем, че особено място в празничния нюанс през днешния ден и на следващия ден ще заеме XV-ия интернационален фолклорен фестивал „ От Дунав до Балкана “, който ще събере над 1400 участници от цялата страна на възраст сред 4 и 90 години, като в същото време представители на пет страни ще се включат онлайн. Днес ще се организира и концерт на една от обичаните български поп групи „ Трамвай № 5 “, а на следващия ден Райко Кирилов ще извърши някои от най-обичаните национални песни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР