С по 15 години ще бъдат удължени концесионните договори за

...
С по 15 години ще бъдат удължени концесионните договори за
Коментари Харесай

Проучване и добив на нефт и газ продължава разработката на находищата в Северна България

С по 15 години ще бъдат удължени концесионните контракти за находищата „ Долни Дъбник “ и „ Горни Дъбник “, област Плевен. Това реши Министерският съвет на последното си съвещание, приемайки желаната смяна от концесионера - "Проучване и рандеман на петрол и газ " АД. От сдружението стимулират настояването си с съществуването на оставащи ресурси в находищата, които биха останали неиззети.

Концесионните контракти за двете залежи са подписани през септември 2003 година за период от по 17 години сред Министерския съвет на България, представляван от министъра на енергетиката и енергийните запаси, и "Проучване и рандеман на петрол и газ " АД - Плевен.

"Проучване и рандеман на петрол и газ " АД е единственото българско сдружение, осъществяващо цялостния комплекс от действия по търсене, изследване, разработка и употреба на нефтени и газови залежи, както и преработката на недопечен петрол до крайни артикули за пазара. От 2004 година то е част от групата "Химимпорт ". "Зърнени храни България " АД, който има 6 263 464 акции или 51.22% от книжата с право на глас.

"Проучване и рандеман на петрол и газ " АД е приемник на главните геологопроучвателни, научно-изследователски и индустриални предприятия и обекти от българската нефтодобивна индустрия с над 50-годишна история.

Днес "Проучване и рандеман на петрол и газ " АД е обществена компания, а акциите й се търгуват на "Българска фондова борса " АД. Тя експлоатира всички настоящи на територията на страната нефтени залежи и обезпечава над 700 работни места за инженери, геолози, геофизици, икономисти, експерти и индустриални фрагменти в нефтената промишленост.
"Проучване и рандеман на петрол и газ " АД е концесионер по дванадесет концесионни контракта за рандеман на недопечен петрол и/или природен газ и титуляр на три позволения за търсене и изследване на петрол и газ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР