С пълно мнозинство общинските съветници в Бургас подкрепиха докладната записка

...
С пълно мнозинство общинските съветници в Бургас подкрепиха докладната записка
Коментари Харесай

Падна последната пречка пред Северния обход на Бургас

С цялостно болшинство общинските съветници в Бургас поддържаха докладната бележка от кмета Димитър Николов за построяването на Северния обход на регионалния град. Заради значимостта й, тя бе изтеглена като първа точка в дневния ред на днешното съвещание на локалния парламент.

Общински съвет Бургас одобри прекачване безплатно в интерес на Агенция " Пътна инфраструктура " правото на благосъстоятелност върху общински парцели, които влизат в обсега на строителството на пътната права. Прехвърлянето на тези парцели бе последната спънка към този план.

Бургас към този момент си има Южен обход, който извежда от града директния трафик за Южното Черноморие през Пътен възел Запад - обновената ул. " Крайезерна " - Пътен възел Юг. Сега следва по същия метод да бъде отклонен от града преносът за курортен комплекс Слънчев бряг и Северното Черноморие.

 Снимка: Община Бургас

" Скоро се чака издаването на позволение от Министерството на районното развиване и благоустройството за построяването на Северния обход на Бургас. Това е извънредно значим освен за Бургас план, защото с него ще се изведе огромна част от директния трафик от автомагистрала " Тракия " към курорта " Слънчев бряг " и прибиращите се оттова в посока София. Парите за градежа на обхода са обезпечени от страната ", сподели Димитър Никилов, представен от Българска телеграфна агенция.

Северният обход на Бургас е трасиран. Частните парцели, през които минава, са отчуждени. Избрана е компания, която да извърши огромния план, финансиран със средства от републиканския бюджет. Срокът за осъществяването на градежа е 18-месечен.

Северният обход ще посреща идващите от автомагистрала " Тракия " коли в региона на в този момент съществуващия селскостопански надлез преди влизане в Бургас. На негово място ще бъде построена по този начин наречената цялостна детелина. През тази детелина колите, на които не се постанова минаване през регионалния град, ще могат да завият наляво. През към този момент отчуждените елементи от сегашните ниви те ще пътуват по нов четирилентов път, който ще се влива влива в актуализирания и уголемен път през бургаския квартал " Сарафово " към Поморие - Ахелой - Несебър - Слънчев бряг, изясни кметът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР