С пълно единодушие и явно гласуване, Общинският съвет удостои посмъртно

...
С пълно единодушие и явно гласуване, Общинският съвет удостои посмъртно
Коментари Харесай

Доц. Злати Златев бе удостоен посмъртно с наградата „Почетен гражданин на Стара Загора“

С цялостно единогласие и очевидно гласоподаване, Общинският съвет удостои посмъртно създателя доцент Злати Златев с оценката „ Почетен жител на Стара Загора “.

Наградата обичайно се връчва в навечерието на Празника на града – 5-ти октомври. В дневния ред на 44-тата сесия на локалния парламент бяха прегледани близо 120 оферти.

Съветниците поддържаха, с 39 гласа За, упълномощаването на представителя на Община Стара Загора – общинският консултант Стефан Духтев,  за присъединяване и гласоподаване по точките от дневния ред на Общо заседание на акционерите на „ Индустриална зона Загоре “ АД. То е планувано за 25 октомври и е във връзка постъпило заявление за капиталово желание, в размер на към 100 млн. лв., от страна на „ Търговска лига – Глобален аптечен център АД, касаещо  инвестиция в региона на опазването на здравето и здравните грижи, която да бъде осъществена на територията на „ Загоре “.

Приети бяха смяна по бюджета на Община Стара Загора, вътрешни обезщетени промени в разходната част на бюджета и актуализация на капиталовата стратегия за 2022 година и     обновена бюджетна прогноза за локалните действия за интервала 2023 – 2025 година.

Старейшините гласоподаваха още назначението на нов шеф на Медицински център „ Дерма Гард “. Управлението на общинското сдружение пое доктор Пламен Койнов. Стартирана бе и процедура за избор на началник на „ Автосервиз на здравни заведения “.  

Определен бе представител на Община Стара Загора в Сдружение с нестопанска цел „ Българска асоциация на зоопарковете и аквариумите “ /БАЗА/. С решението си през днешния ден Общински съвет упълномощи доктор Ивелина Илиева, началник на Зоопарка в града.          

С цел да се усили известността и подтиква ползата към археологическото завещание на Стара Загора и към непрекъснатите експозиции на музей „ Неолитни жилища “ и Регионален исторически музей – Стара Загора, съветниците поддържаха слагането в парковото пространството, северно от Градска художествена изложба – на две пластики с височина 1,6 метра, направени от твърдо дърво с покритие, уместно за експониране навън.

Редовното съвещание на Общинския съвет на Стара Загора стартира с минута безмълвие в памет на ненадейно умрелия на 25-ти септември Евгений Жеков. През годините той е бил зам.-областен шеф на Стара Загора, народен представител в 40-ото Народно заседание, регионален водач на Земеделски национален съюз, държавник.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР