С падането на температурите трябва да подготвим организма си за

...
С падането на температурите трябва да подготвим организма си за
Коментари Харесай

5 храни, които трябва да консумираме през зимата

С рухването на температурите би трябвало да подготвим организма си за зимните месеци. Един от главните фактори да сме здрави и красиви е точно храненето. Ето някои храни, които наложително би трябвало да прибавим към трапезата си, с цел да бъдем в положително физическо и здравословно положение.

Тиква

Тя е вкусна, потребна и диетична. Може да я добавите към супи, салати, гарнитури, яхнии и печена за десерт. Тиквата е добър източник на омега-3 мастни киселини, както и на витамин А.

Сладки картофи

Сладките картофи съдържат огромно количество желязо. Консумирайте ги на пюре или печени на скара като гарнитура към месо.

Ряпа

Всички кореноплодни зеленчуци са добре пристигнали на трапезата, изключително през студените месеци. Те имат добър кулинарен капацитет и може да ги приготвяте по разнообразни способи. Ряпата съдържа доста витамини А и К, както и фолиева киселина.

Нар

Винаги е добре на масата да участва нещо сочно и алено. Какво по-подходящо от плод, цялостен с антиоксиданти. Подходящ е както като десерт, по този начин и като добавка към салата.

Ябълка

Ябълките съдържат диетични фибри и е добре да бъдат включвани постоянно в менюто ни като закуска, в главно ядене, в салата или десерт. Дали изпечени или сурови- консумирайте ги постоянно.

Карфиол

Карфиолът е еластичен зарзават, цялостен с витамин С. Чудесно се комбинира в суши, гювечи, яхнии и салати. Като добавка в друго ядене, придава сладостен леко орехов мирис и усет.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР