С открит урок по цигулка днес ще бъде открита новата

...
С открит урок по цигулка днес ще бъде открита новата
Коментари Харесай

С открит урок по цигулка откриват новата учебна година в читалището в Кюстендил.

С открит урок по цигулка през днешния ден ще бъде открита новата образователна година в централното читалище в Кюстендил. И тази година в него са се записали за образование десетки деца и кюстендилци на разнообразни възрасти. В читалището има към 20 школи, класове, клубове, студия.

Откриването на новата образователна година е насрочено  за 11:30 ч. в парка пред читалището, когато е откритият урок по цигулка с младата изпълнителка Велина Петкова, ново попълнение в екипа на преподавателите в читалището.

Детската музикална школа ще приема възпитаници в класовете по китара, пиано, акордеон, цигулка, кларинет, синтезатор, национално пеене, поп и класическо пеене, солфеж и по обикновена доктрина на музиката.

Тази година в читалището ще работят: китарен оркестър „ Кюстендил ”, танцова групировка „ Нова генерация ”, фолк-арт групировка, вокална групировка „ Неразделни ” с дългогодишно наличие в културния живот на града, фолклорна групировка „ Трепетлика ”, детска фолклорна групировка „ Звездици ”, вокална фолк групировка „ Струмски лъх ”, разбъркан хор „ Братство ”, туристическият хор „ Осоговско ехтене ”, музикална компания за остарели градски песни „ Пей сърце ”, Студио за съвременни танци и хореография„ Дебют ”, клуб по спортни танци „ Пауталия ”, градски книжовен клуб „ Веса Паспалеева ”, театрално студио „ Бременските музиканти ” и Таекуондо клуб „ Херея ”.

Организират се занимания и в школите по изобразително изкуство, фешън дизайн и чуждоезиково образование с курс по британски език.

Материално-техническата база на читалището е актуализирана, залите и кабинетите за подготовки са отчасти ремонтирани и освежени, подготвени да одобряват многочислените креативен колективи и възпитаници в другите курсове и школи, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и условия, споделят от управлението.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР