С оспорвани дебати и изказвания извън точките и дневния ред

...
С оспорвани дебати и изказвания извън точките и дневния ред
Коментари Харесай

ОбС увеличи средствата за финасово подпомагане на жителите на община Благоевград

С оспорвани диспути и изявления отвън точките и дневния ред стартира днешното постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград. След разискване и обяснение от страна на заместник-кметовете по  европейските планове и програми и по просвета и филантропични действия, бе признато предлагането по отношение на изменение и допълнение на Наредба за реда и изискванията за определяне на жилищните потребности на жители, прилагане и ръководство на общински жилища на Община Благоевград. Новият член в Наредбата се основава на база дадени инструкции от Управляващия орган и в осъществяване на решенията на Европейската комисия взети месец Януари  тази година. Направеното допълнение касае използвания режим на държавни помощи и не трансформира критериите за настаняване или целевите групи. Потвърдено бе и предвидено  възстановяване на инфраструктурата, и създаване на детска площадка в региона на обществените жилища.

В осъществяване на обществената стратегия на общината, локалните парламентаристи утвърдиха предложение за увеличение на средствата за финансово подкрепяне на нуждаещите се поданици в Община Благоевград, според признатите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи..Увеличението е с спомагателни 22 885 лева, които ще дойдат от преизпълнение на дивидентите получени от общинските сдружения за предходната година. С тези средства сумата за финансово подкрепяне за 2018г.,  ще нарасне до близо 96 хиляди лв..Точката бе призната с гласовете на всички присъстващи, като единственият въздържал се бе общинският консултант Калоян Ханджийски.

Съветниците  гласуваха отпущането на финансова помощ в оптимален размер от 5000 лева на 14-годишния Иван Христов, който страда от остеосаркома и за лекуването на който сега тече акция за набиране на средства. 

На днешната сесия бе утвърдено предложение по отношение на финансиране на процедури " Инвитро " със средства от бюджета на Община Благоевград за бездетни двойки, останали отвън националната стратегия.

Местните парламентаристи постановиха решение и по отношение на актуализиране листата на средищните учебно заведение в Община Благоевград за образователната 2018/2019 година, както и по отношение на назоваване на улица в Промишлена зона на град Благоевград- ул. " Джумайци “.

Всички точки включени в дневния ред на днешната постоянна сесия на Общински съвет Благоевград бяха признати, макар подлагането на прегласуване на всяка от

общинския консултант Злата Ризова. На съображение пълномощията, дадени ѝ като общински консултант, тя направи и две поръчки за отменяне на оферти от дневния ред, а точно предложение по отношение на обезпечаване на в допълнение финансиране със лични средства за осъществяването на план " Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически полезности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация " - " КУЛТУРА БЕЗ ГРАНИЦИ ". Второто предложение, чието отменяне не бе признато от болшинството съветници, касае отпущането на незабавна финансова помощ за лекуването на 14-годишния Иван Христов.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР