С още 6 месеца се удължава срокът на валидност на

...
С още 6 месеца се удължава срокът на валидност на
Коментари Харесай

Окончателно: С 6 месеца се удължава валидността на личните документи

С още 6 месеца се удължава срокът на годност на персоналните документи. Документите, които изтичат в интервала от 31 октомври до 31 януари 2021 година също се удължава с половин година, реши Народното събрание с дефинитивни промени в Закона за изключителното състояние.

Мотивът за измененията е, че в същото време изтичат хиляди персонални документи и по този начин няма да се получи скупчване за промяната им по време на пандемия.Според Министерство на вътрешните работи това решение ще засегне над 400 хиляди български жители.

Това изменение ще засегне и българите в чужбина, чиито документи са изтекли - те ще могат да изоставен страната, в която са, с цел да се приберат в България. По данни на външното ни министерство 48 страни са изявили подготвеност да пропущат българи с изтекли документи да се приберат в страната.

Съдебна почивка до края на годината няма да има, взеха решение още депутатите. В случай на прекалено много заболели магистрати или чиновници пък ръководителят на съответния съд ще може да забрани откритите съвещания единствено един път, и то за не повече от 14 дни. Всички контактни лица пък ще би трябвало да минават на отдалечена или надомна работа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР