С определение Варненският окръжен съд задържа под стража 25-годишния Сашо

...
С определение Варненският окръжен съд задържа под стража 25-годишния Сашо
Коментари Харесай

Съдът във Варна задържа под стража Сашо, разследван в Австрия за серия кражби с взлом

 С определение Варненският областен съд задържа под стража 25-годишния Сашо А., който е търсен с европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в Австрия, оповестиха от пресслужбата на съда. 

Българският жител се проверява за осъществени 14 закононарушения - взломни обири и опити за такива във Виена в интервала 11.10.2020 – 16.10.2020 година Обект на похищенията били най-вече салони за хубост, от които Сашо А. самичък и в съучастничество присвоявал пари, фризьорски и козметични артикули. Максималното наказване за осъществените закононарушения съгласно австрийското законодателство е до 5 години затвор. 

Престъпленията, за които е разследван 25-годишния мъж са наказуеми и по българското законодателство. 

Европейската заповед за арест е издадена на 3 февруари тази година. На 16.02.2021 година Сашо А. е бил арестуван в Провадия от органите на реда. 

Съдебният състав на Варненски областен съд, като съобрази всички показани доказателства и мнения реши, че настояването за краткотрайно задържане на Сашо А. е съобразено с условията на Закон за екстрадицията и европейската заповед за арест. С оглед застраховане на наличието на лицето в идното дело за екстрадиция, съдът откри, че по отношение на лицето следва да бъде взета мярка за неотклонение " задържане под стража “ до фактическото му предаване на австрийските управляващи. 

Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивна инстанция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР