С около 8000 са се увеличили избирателите в община Кюстендил

...
С около 8000 са се увеличили избирателите в община Кюстендил
Коментари Харесай

С около 8000 са се увеличили избирателите в община Кюстендил за вота на 4 април

С към 8000 са се нараснали гласоподавателите в община Кюстендил за вота на 4 април, съпоставено с локалните избори през октомври 2019 година Това сподели за Националното радио ръководителят на Районната изборна комисия Венцеслав Механджийски. Той посочи, новите гласоподаватели са най-много такива, които са придобили двойно поданство за интервала, най-вече са от Северна Македония.

Въпреки Covid епидемията и възбраните за прекосяване на границата, както и макар затегнатия надзор по издаване на българско поданство след задържането на шефа и секретаря на Държавната организация за българите в чужбина през октомври 2018 година и досъдебното произвеждане по този случай, кандидатстването за българско поданство с адресна регистрация в Кюстендил или в някое от 70-те села не понижава.

Председателят на РИК Венцислав Механджийски:

" Може да са македонци, може да са хора, които са се върнали от чужбина, може да са такива, които са навършили пълноправие за гласоподаване, не мога да кажа на какво се дължи. "

Стотици са подадените заявки за гласуването и по сегашен адрес в деветте общини в района.

В община Кюстендил те са 764, в Дупница - 346, а в най-малката община, Трекляно, са над 150.

Много хора от София, Перник и от други региони се върнаха поради Covid пандемията в наследствените си домове и избират тук да гласоподават, разясняват кметове от района, свидетелства кореспондентът на БНР в Кюстендил.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР