С оглед на войната в Украйна и агресивната реторика от

...
С оглед на войната в Украйна и агресивната реторика от
Коментари Харесай

Германия подготвя здравната система за евентуален военен конфликт

С оглед на войната в Украйна и нападателната изразителност от страна на Москва федералният министър на опазването на здравето Карл Лаутербах (SPD) желае да приготви немската здравна система за възможни военни спорове.

Германия би трябвало да се приготви по-добре освен за бъдещи пандемии, само че и " за огромни бедствия и вероятни военни спорове ", съобщи Лаутербах пред " Нойе Оснабрюкер Цайтунг " (NOZ). Той разгласи, че през лятото ще бъде направен подобаващ законопроект.

„ Би било неуместно да кажем, че като не се приготвяме за боен спор и тогава той няма да пристигна ", сподели Лаутербах на въпроса дали се притеснява да бъде упрекнат в всяване на боязън. " Да не вършим нищо не е вид. Обрат е нужен и за системата на опазването на здравето. Особено като се има поради, че при положение на съюз Германия може да се трансформира в център за грижи за ранени и потърпевши хора и от други страни. “

„ Вече сме приели за лекуване повече тежко ранени хора от Украйна, в сравнение с която и да е друга европейска страна ", продължава министърът на опазването на здравето. " Те са съвсем 1000. "

В отговор на пандемията от Ковид обединението се съгласи да приготви по-добре структурите на здравната система за огромни рецесии, когато започва преди две години и половина. " След незаконното съветско нахлуване над Украйна това предизвикателство за жалост стана по-важно. Вече сме обменили хрумвания със експерти от Бундесвера и работим с министерствата на защитата и на вътрешните работи. "

" Очаквам, че през лятото ще представим проектозакон по този въпрос, който скоро по-късно ще бъде иницииран от кабинета ", продължи министърът. Лаутербах разказва контурите на закона по следния метод: " В случай на рецесия всеки доктор, всяка болница, всеки здравен орган би трябвало да знае какво да прави. Нуждаем се от ясни отговорности - да вземем за пример за разпределянето на огромен брой потърпевши хора в клиниките в Германия. "

Каналите за докладване и опциите за прекачване на пациенти в цяла Германия също би трябвало да са ясни, сподели Лаутербах. Освен това наредбите за струпване на ресурси не са задоволителни.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР