С оглед на невижданата до сега консумация на енергийни напитки

...
С оглед на невижданата до сега консумация на енергийни напитки
Коментари Харесай

Енергийните напитки блокират мозъка

С оглед на невижданата до в този момент консумация на енергийни питиета специалисти и учени започнаха огромни проучвания по отношение на „ изгодите “ и вредите на този вид напитки върху човешката физика и душeвност.

За злощастие огромна част от изводите от проучванията са освен предупредителни, само че и стряскащи.

Според някои експерти приемът на енергийни питиета след вечер, в която сте използвали доста алкохол, може да се окаже гибелен за мозъка ви. Вследствие на потреблението съществува възможност той изцяло да блокира за прочут интервал от време.

Притеснителното е, че вредите, които се нанасят на сивото вещество и нервната система, НЕ могат да бъдат избрани като „ поправими “.

В състава на енергийните питиета попада субстанцията таурин - призната условно за есенциална аминокиселина, която в молекулата си съдържа сяра.

Освен това е противопоказно и консумирането на енергийни питиета на гладно. Резултатът е остра отмалялост и неподходящ резултат върху сърдечно съдовата система.

Този тип питиета водят още и до втвърдяване на кръвта, в резултат на което може да се стигне до съществени проблеми със сърцето.

 Енергийните питиета блокират мозъка

Тези напитки става известно въздействат зле и на цялостното положение на душeвността ви. Продължителната им консумация може да докара до унесеност, меланхолия и чувство за непрекъсната отмалялост. Страничните резултати от потреблението им включват още раздразнителност, нервност, бодърствуване. Високо кръвно налягане, аритмия и стомашно разтройство също са вероятни последствия.

Енергийните питиета са пагубни и за външни тип. Учени са потвърдили, че постоянната им консумация очевидно понижава здравината на ноктите и блясъка на косите.

Не бива да се подценява и обстоятелството, че енергийните питиета водят до зависимости. Причина за това е наличието на кофеин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР