С оглед на мудните преговори по въпроса за Брекзит, Бундесбанк

...
С оглед на мудните преговори по въпроса за Брекзит, Бундесбанк
Коментари Харесай

Бундесбанк: Европейските банки трябва да се подготвят за неконтролиран Брекзит

С оглед на мудните договаряния по въпроса за Брекзит, Бундесбанк приканва европейският финансов бранш да се приготви за сложен сюжет, включващ неконтролирано излизането на Англия от Европейския съюз.

Търговските и спестовните банки би трябвало да се приготвят за най-лошия сюжет, т.е. за неуспех на договарянията за Брекзит, съобщи членът на борда на шефовете на Бундесбанк Андреас Домбрет в изявление за немското списание “Фокус “. Той предизвести, че в този случай на Обединеното кралство ще бъде гледано като на трета страна за Европейски Съюз.

Поради това комерсиалните и спестовните банки ще би трябвало да знаят тъкмо какви правила да бъдат прилагани при положение на така наречен “твърд Брекзит “, добави Домбрет.

В същото време английските финансови институции, които имат бизнес в Европейски Съюз, ще би трябвало да преструктурират тази част от техния бизнес в останалите 27 страни - членки на съюза. Според Домбрет обаче, “твърдият Брекзит “ не би довел до неизчислима обстановка и е стопански управляем.

Следователно понятието “неконтролирано овакантяване “ на Европейски Съюз наподобява “подвеждащо “, посочи представителят на Бундесбанк. Ефектът от Брекзит върху немската стопанска система може да бъде избран, предвижда членът на немската централна банка. Икономическото влияние от Брекзит беше обсъждано оживено още преди референдума във Англия, само че направените видимо точни оценки би трябвало да бъдат третирани внимателно.

Самото излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз не беше ненадейно за фирмите в Германия, като актуалното икономическо показване демонстрира, че немската стопанска система е в положение да се оправи с “твърд Брекзит “, уточни в умозаключение Андреас Домбрет.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР