С официално писмо председателката на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон

...
С официално писмо председателката на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен официално поиска от България да номинира еврокомисар

С публично писмо председателката на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон дер Лайен изиска от премиера акад. Николай Денков България да номинира еврокомисар , оповестиха от Министерски съвет. Той би трябвало да довърши мандата на досегашния представител на страната ни в Европейска комисия Мария Габриел, която беше определена за вицепремиер и министър на външните работи.

Европейска комисия чака в най-скоро време българското държавно управление да уточни двама претенденти – една жена и един мъж. Все отново Урсула фон дер Лайен напомня, че нейните политически цели включват цялостно тъждество сред половете измежду членовете на Комисията.

Според разпоредбите на Европейски Съюз еврокомисарите се избират въз основата на тяхната обща подготвеност и ангажираност с европейските полезности измежду персони, чиято самостоятелност не предстои на подозрение, се споделя още в писмото.

Урсула фон дер Лайен отбелязва огромната отдаденост на Мария Габриел към нейните задания като еврокомисар и й благодари за сполучливата работа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР