С официална церемония бе закрито 21-ото издание на Националните студентски

...
С официална церемония бе закрито 21-ото издание на Националните студентски
Коментари Харесай

Денков закри Националните студентски летни игри Летен университет

С публична гала бе закрито 21-ото издание на Националните студентски летни игри „ Летен университет “, която се организира в Китен. Събитието събра 40 български висши учебни заведения и повече от 600 участници. Премиерът акад. Николай Денков взе участие в събитието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той връчи „ Купата на първенеца “, която тази година отиде при Националната спортна академия „ Васил Левски “. На второ място се класира Медицинският университет – Пловдив. Наградата бе връчена от проф. доктор Генка Петрова-Ташкова. Акад. Лъчезар Трайков връчи купата на Тракийски университет – Стара Загора, който зае третото място в тазгодишното издание на „ Летен университет “. На церемонията бяха наградени и тимовете на висшите учебни заведения, разпределени в 12 спортни дисциплини.

„ Този ден е в действителност специфичен за нас. В рамките на тези седем дни ние направихме едно неповторимо мероприятие, такова каквото не се беше случвало. Шестстотин индивида се сплотиха в една идея, една концепция – да бъдем сплотени, да се съберем на едно място 40 висши учебни заведения и да създадем нови другарства. Тези дни бяха изпълнени с доста хубави моменти, с доста състезателен дух. Фактът, че през днешния ден сме тук, ме прави извънредно благополучен. Студенти провеждат за други студенти нещо, няма по какъв начин да не бъдем горди. Благодаря ви сътрудници “, сподели по време на церемонията Даниел Парушев, ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки.

„ Всеки път, когато се забележим със студентите, се усещам зареден с сила, която осмисля всички наши старания. Връщайки се обратно към 2021 година, когато се срещнахме с Даниел Парушев аз го гледах съмнително, с внимание, тъй като преди този момент студентските съвет бяха мотив за разногласия. Днес за мен това е образец по какъв начин може да работи една публична институция в лицето на Министерството на образованието и една общественост, каквато е организацията на студентските препоръки. Искам да ви поздравя с вашия празник. Успех и на добър път “, сподели министър-председателят акад. Николай Денков.

На церемонията присъставаха народни представители, представители на Областна администрация – Бургас, община Приморско, представители на университетските среди и общественици. За 21-ви път Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) провежда „ Летен университет “ на българското Черноморие, като това е четвърто следващо издание, което се организира край морския бряг. Събитието бе намерено на 27 август.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР